zondag 13 november 2011

Uitslag D2 ronde 2, zondag 13 november in Veldhoven

Het was zondag 13 november vroeg dag voor de zwemmers en ouders, want de tweede competitiewedstrijd werd gezwommen in Veldhoven. En dat betekent altijd half 10 inzwemmen en om 10.00 uur beginnen met de wedstrijd. Helaas was Macs vd Doelen, die al niet fit was, onderweg nog zieker geworden en dus werd de strijd aangegaan met 26 zwemmers.
De medaillewinnaars. Boven: Jeroen, Sandra, Luc, Delane, Shirley en Isa. Onder: Lara, Demi en Wessel. Zoë ontbreekt.

De wedstrijd begon met de 4 x 100 vrij voor heren. Het team, bestaande uit jeugdzwemmer Mark van Dinther en de junioren Luc vd Loo, Jeroen van Dinther en Delane Lathouwers streed voor wat het waard was tussen alle oudere heren. Luc was drie seconde sneller dan zijn persoonlijke record. Mark en Jeroen zwommen rond hun pr's. Er werd een derde plaats behaald door de jongens. De tijd was goed voor een nieuw estafetterecord.
Vervolgens zwommen de meisjes de 4 x 50 wissel. Demi van Os, Anouk van Lokven (slechts een fractie boven haar pr uit 2008), Shirley Voets (0.4 seconde onder haar pr) en Aniek Pennings werden eveneens derde.
Daarna werden de individuele afstanden gezwommen. Wessel Verhoeven was de enige jongen die de 100 wissel aandurfde en bij zijn debuut behaalde hij in een keurige tijd de gouden medaille. Ook Christy Schoones zwom deze afstand voor het eerst. Met een mooie tijd eindigde ze als negende.
Op de 100 meter schoolslag was Neptunus '58 met vier jongens en twee meiden vertegenwoordigd. Luc vd Loo verbeterde zijn pr met bijna vier seconden. Zijn tijd na 50 meter was al goed voor een verbetering van zijn oude toptijd met twee tellen. Hij behaalde daarmee de bronzen medaille. Op de zesde plaats eindigde Rik den Otter. Rik zwemt al lange tijd bij het zwemvaardigheidszwemmen en is sinds kort ook wedstrijdzwemmer. Deze competitiewedstrijd was zijn eerste wedstrijd en hij deed het uitstekend! Noud van Boven eindigde op plaats acht. Hij was vijf seconde sneller dan ooit. Net als Luc verbeterde ook Noud zijn pr op de 50 meter. Bas Bozelie bleef iets boven zijn beste tijd en tikte als elfde aan. Bij de meisjes was er een bronzen medaille voor Isa vd Ven. Zij verbeterde haar persoonlijke toptijd met de kleinst mogelijk marge van 0.01 seconde. Anouk van Os werd vierde en bleef iets boven haar pr.
Ook op de 50 vlinder waren er medailles voor Neptunus '58. Delane Lathouwers behaalde de bronzen medaille. Martijn Eickmans was iets langzamer dan twee weken geleden en eindigde als vierde. Tom vd Loo verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst negen seconden en behaalde daarmee de zesde plaats. Bij de meiden was er zilver voor Lara vd Ven. Ze verbeterde haar persoonlijk record van drie jaar geleden met 0.4 seconde en kwam slechts 0.04 seconde te kort voor het goud! De verschillen op het podium waren minimaal, want Zoë Hellings behaalde brons op 0.17 seconde van Lara. Rachel Brunnen eindigde als vierde dankzij een verbetering van haar persoonlijke record met bijna een seconde. Demi was 2.6 seconde sneller dan ooit en eindigde als zesde, net voor Aniek.
Jeroen kwam in actie bij de 50 school voor jongens jeugd. Hij heeft de laatste weken al een aantal keer zijn persoonlijke record op deze afstand verbeterd en bleef nu slechts een fractie boven zijn beste tijd. Hij eindigde daarmee als vierde. Shirley Voets verbeterde haar pr met 0.03 seconde en werd derde. Opmerkelijker was echter de tijd van Anouk van Lokven. Anouk staat namelijk al een hele tijd 'stil' op de schoolslag, maar gaf voor de race al aan dat de schoolslag de laatste tijd in de trainingen weer lekker loopt. En dat bleek wel, want ze verbeterde eindelijk na 3,5 jaar haar persoonlijke record! Helaas eindigde ze daarmee wel op de vierde plaats. De zevende plaats was voor Anouk van Os. De pas twaalfjarige zwemster was aan dit programma toegevoegd om een laatste poging te doen de limiet voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen te slechten. Helaas bleef ze 0.02 seconde boven haar beste tijd en daarmee een halve tel boven de limiet. De derde Anouk in dit programma, Anouk van Helvoirt, eindigde als tiende.
Mark eindigde op de 200 meter vrije slag op de vierde plaats en kwam niet aan zijn tijd van de vorige competitiewedstrijd. Bij de dames behaalde Sandra Schellekens de zilveren medaille. De tweede Neptunus-zwemster op deze afstand was verrassend Manissa vd Brand op de negende plaats. Ze verbeterde haar beste tijd met ruim vier seconden, maar was achteraf niet tevreden over haar race-verdeling. De volgende keer moet het dus sneller kunnen!? Elke Schellekens werd tiende, Lisa Smits elfde en Jet twaalfde.

Na de jurywissel was het weer tijd voor de jongste zwemmers op de 50 vrij. Wessel zwom overtuigend naar zijn tweede gouden medaille van de ochtend, maar was niet tevreden met zijn tijd, die net boven zijn pr lag. Bij de meisjes verbeterde Christy haar persoonlijke record met ruim vijf tellen en eindigde ze als achtste.
Op de 100 rug zwom Luc de tweede tijd, maar hij werd helaas gediskwalificeerd omdat hij op zijn buik afzette na het keerpunt. Wel verbeterde hij zijn pr's na 50 (-0.48) en 100 meter (- 12 seconden). Noud eindigde op de vierde plaats en Bas eindigde als zevende. Anouk en Isa zwommen bijna synchroon, hoewel er drie legen banen tussen hen in lagen. Uiteindelijk bleef Isa haar vriendin net voor, maar het leverde wel mooie pr's op. Isa verbeterde haar beste tijd met ruim 4,5 seconde, terwijl Anouk bijna twee tellen sneller dan ooit was. Ook haar tijd na 50 meter was goed voor een nieuw pr. Isa werd vijfde en Anouk zesde.
Delane belandde op de 100 vrij net naast het podium met een vierde plaats. Martijn eindigde als vijfde en verbeterde zijn persoonlijke record met 5.5 seconde. Rik eindigde op een knappe zesde plaats, tussen jongens die twee of drie jaar ouder zijn dan hij! De onervaren Rik had nog moeite met het indelen van de race, dus er zit nog veel rek in zijn tijden. Tom verbeterde zijn beste tijd met ruim vier seconden en werd achtste. Bij de meisjes was het verrassend Demi die al haar clubgenotes wist te verslaan. Ze behaalde de zilveren medaille dankzij een verbetering van haar pr met 2,3 seconde. Lara behaalde de bronzen medaille. Aniek behaalde de vijfde plaats, Zoë werd zevende en Rachel achtste.
Jeroen zwom op de 200 wissel vier seconden sneller dan ooit en behaalde de bronzen medaille. Een knappe prestatie, omdat zijn concurrenten twee en drie jaar ouder zijn. Bij de meisjes verbeterde Shirley haar persoonlijke record met drie seconden en behaalde daarmee de zilveren medaille. Anouk van Lokven zwom de vijfde tijd en bleef slechts een fractie boven haar pr uit 2008. Anouk van Helvoirt werd zevende.
Tot slot stond de 100 rug op het programma. Mark verbeterde zijn persoonlijke record uit januari 2009 met maar liefst 5,5 seconde en eindigde al zevende. Bij de dames was er een vijfde plaats voor Sandra, een achtste plaats voor Elke, de tiende plaats voor Lisa, de elfde plaats voor Jet en Manissa eindigde als twaalfde.
Het laatste nummer was de 4 x 50 wissel voor jongens. Wessel, Noud (een seconde onder zijn pr), Luc (vier seconden onder zijn beste tijd) en Rik zwommen de tweede tijd. Eigenlijk had Macs de vlinderslag moeten zwemmen en Luc de vrije slag, maar doordat Macs ziek was werd Luc verschoven en mocht Rik in zijn eerste wedstrijd meteen estafette zwemmen. Hij deed dat uitstekend en zwom 34.2. Ter vergelijking: de limiet voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen is voor Rik 34.00.