zondag 11 maart 2012

Uitslag D2-competitie 11 maart in Schijndel

Achter: Shirley, Luc en Sandra. Voor: Macs, Tom en Rik
Zondag 11 maart werd er weer een D2-competitiewedstrijd in eigen huis verzwommen. In de Molen Hey gingen zwemmers van Budel, Nautilus, Neptunus '58 en Tiamat de strijd met elkaar aan. Er werden 26 persoonlijke records gezwommen door de 22 zwemmers van Neptunus '58. Ook werden er tien medailles behaald. Helaas waren er behoorlijk wat afmeldingen namens Neptunus '58, om uiteenlopende redenen. Dit heeft met name bij de jongens en heren behoorlijk wat punten gekost. Hopelijk zijn we 1 april met de laatste competitiewedstrijd wel weer compleet, zodat we de verloren punten in kunnen halen!

De middag begon met de 4 x 100 meter wisselslag, waarbij Neptunus '58 twee teams aan de start bracht. In baan 2 zwom het snelste team en daarnaast in baan 1 het andere team. Elke Schellekens en Demi van Os zwommen zij-aan-zij de 100 meter rugcrawl, wat voor Demi een verbetering van haar pr met ruim een seconde opleverde. Vervolgens nam Anouk van Lokven op de schoolslag wat afstand van Lara vd Ven. Shirley Voets zwom op de vlinderslag een seconde onder haar pr en vergrootte daarbij de voorsprong op team 2 met Esra Pennings op de vlinderslag. Tot slot zwommen Sandra Schellekens en Manissa vd Brand (sneller dan haar pr) de vrije slag. Het team van Elke, Anouk, Shirley en Sandra eindigde als derde en voor het team van Demi, Lara, Esra en Manissa was er een vijfde plaats.
Vervolgens zwommen de jongens junioren de 4x50 vrij. Rik den Otter zwom als startzwemmer de twee banen borstcrawl in een geweldige 30.39 (verbetering van zijn pr met een volle seconde) en dit is voldoende voor zijn eerste startbewijs voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Macs vd Doelen bleef een fractie boven zijn beste tijd en Luc vd Loo zwom anderhalve tel sneller dan hij ooit persoonlijke gedaan had. Slotzwemmer Delane Lathouwers zwom twee tellen sneller dan ooit. Daarmee zwommen de vier jongens vier seconden onder hun inschrijftijd en legden ze beslag op de tweede plaats.

Daarna was het tijd voor de individuele nummers, die in razendsnel tempo afgewerkt werden. Slechts twee uur na aanvang van de wedstrijd kon er alweer opgeruimd worden. Wessel Verhoeven (minioren 6 en later) eindigde zowel op de 100 vrij als op de 100 school als zevende. Op de vrije slag verbeterde hij zijn persoonlijke record met maar liefst acht seconden. Op de schoolslag kwam hij wegens knie-problemen niet tot een nieuw pr.
Bij de zwemmers uit 1999 en 1998 stond als eerste de 50 rug op het programma. Isa vd Ven zwom drie seconden sneller dan ooit en werd zesde. Anouk van Os eindigde op plaats zeven en was vier seconden sneller dan haar pr uit november 2011. Rik haalde flink uit en verbeterde zijn pr met maar liefst vier seconden. Hij bleef slechts 0.66 seconde boven de BZK-limiet. De tijd bleek goed voor een gouden medaille. Brons was er voor Luc, die zijn pr met 3,5 tel aanscherpte. Noud van Boven eindigde op plaats vijf en was bijna drie tellen sneller. Macs bleef iets boven zijn pr en werd zevende. De elfde plaats was voor Pim de Crom met een pr van 3,5 seconde. Bas Bozelie bezette de veertiende plaats en was bijna drie seconden sneller dan ooit. Op de wisselslag bleven Isa en Anouk net buiten de medailles. Isa kwam slechts 0.31 seconde te kort voor een podiumplek. Wel waren er mooie verbeteringen voor beiden meiden te noteren: Isa verbeterde zich met 3,5 seconde en Anouk met anderhalve seconde. Macs was twee tellen sneller dan eerder dit seizoen en pakte overtuigend het goud. Hij kreeg op het podium gezelschap van Luc, die vier tellen sneller was dan ooit. Rik zwom voor het eerst de 100 wissel en was ingeschreven met een geschatte tijd van 1.25.00. Hij kreeg het voor elkaar om exact die tijd te zwemmen en eindigde op 0.24 van Luc op de vierde plaats. Pim werd achtste en verbeterde zijn pr met driekwart tel. Noud werd elfde en Bas veertiende.
De zwemmers uit 1997 en 1996 zwommen de 50 school en 200 vrij. Lara werd vijfde, Rachel Brunnen zevende en Demi achtste. De drie dames zwommen allen een fractie boven hun beste tijden. Marleen van Dijk eindigde als tiende en was bijna een seconde sneller dan haar oude toptijd. Bij de jongens was er brons voor Tom vd Loo, die zijn pr van begin dit seizoen met drie seconden aanscherpte. Martijn Eickmans werd zesde. Bij Delane was er een fout bij zijn onderwaterfase geconstateerd en hij werd helaas gediskwalificeerd. Wel zwom hij een erg sterke tijd en was hij drie tellen sneller dan ooit. Op de 200 vrij waren er geen medailles. Demi was de snelste Neptunus-zwemster bij de meiden. Ze ging fel van start en hield het tempo goed vol. Dat leverde haar een verbetering van haar pr op met maar liefst elf seconden en ze eindigde als vierde. Lara werd vijfde en bleef boven haar beste tijd. Rachel (tiende) en Marleen (elfde) waren respectievelijk vijf en 0.2 seconde sneller dan ooit. Delane werd net als Demi vierde. Delane startte snel, zwakte het tempo daarna iets af om vervolgens met een forse eindsprint de 200 meter af te sluiten. Hij was acht tellen sneller dan een jaar geleden. Tom vd Loo eindigde als zesde en verbeterde zijn pr met dertien tellen. Na 100 meter was hij al anderhalve tel sneller dan zijn oude pr. Martijn werd zevende.
Voor de zwemmers uit 1995 en 1994 stonden de 100 wissel en 100 school op het programma. Shirley behaalde zilver op de wisselslag. Op de schoolslag, haar minste slag, verbeterde ze haar persoonlijke record uit 2009 met bijna drie seconden en veroverde ze brons. Anouk werd achtste en zesde, terwijl Esra de elfde en zevende plaats bezette.
Bij de dames werden de 100 vlinder en 50 rug gezwommen. Sandra behaalde zilver op de vlinderslag. Elke eindigde op plaats zeven en bleef nog geen kwart tel boven haar persoonlijke record. Manissa werd twaalfde. Op de rugslag waren er de plaatsen vijf, acht en elf voor de dames.

Geen opmerkingen: