maandag 4 maart 2013

Uitslag D2 ronde 4, 10 maart in Waalwijk

Zondag 10 maart werd in Waalwijk de vierde ronde van de D2-competitie gezwommen.De uitslag is hier te vinden.

De tussenstand in de competitie is te zien zijn http://www.zwemkroniek.com/competitiestanden onder district 5, k2

Esra Pennings heeft een verslag geschreven van deze wedstrijd:

D2 competitie zondag 10 maart 2013
Beter bekend als de eerste wedstrijd in…………... heel lang, dat Sandra er niet was. Terwijl zij lekker aan het genieten was van zon, zee en strand, sloofden de zwemmers zich uit in Waalwijk. Met duidelijke aanwijzingen en een plan ‘voor het geval dat’, vertrokken we om 13.30 bij het zwembad in Schijndel. In Waalwijk aanbeland, kregen coaches John, Diny, Arno en assistent-coach Esra meteen een probleem voor hun kiezen: de ziekmelding van Esra was door WZV niet goed doorgevoerd in het programma dus stonden alleen Demi, Manissa en Anouk in het programma voor de estafette 4x100 wissel. Na veel geregel en gedoe, zijn onze eigen Golden Girls gestart in de volgende opstelling: rugcrawl door Selina, schoolslag door Anouk van Lokven, vlinderslag door Demi en Manissa op de borstcrawl. Uiteindelijk zijn zij gefinisht in een tijd van 5.44.07, dit was goed voor een derde plaats!

De heren estafette, 4x50 vrij, is gezwommen door Macs, Luc, Jeroen en Rik. Zij hebben de eerste gouden medaille van vandaag binnengehaald met een tijd van 1.59.21. De eerste individuele afstand werd gezwommen door onze jongste zwemster: Naomi. Op haar 25 meter schoolslag behaalde ze een bronzen medaille! Ook Naomi haar zus Selina, wist een medaille te bemachtigen. Zij zwom op de 50 rug een tijd van 37.62, dit was ruim 6 seconden onder haar PR. In dezelfde serie startte Anouk van Os, zij zwom een tijd van 42.20 die helaas niet goed genoeg was voor een medaille.
In programma 10 (50 rug) startten Pim, die een mooi PR zwom, en Rik, ook hij zwom een goede tijd en eindigde op de eerste plaats. 
De volgende medaille kwam alweer in programma 12, deze werd gewonnen door Isa, zij werd 2e op de 50 school. Ook Marleen en Rachel zwommen mee in dit programma, over de tijden van beide dames heb ik helaas nog geen informatie.
Vervolgens waren de heren weer aan de beurt, in programma 14 zwommen Martijn, Luc, Macs en Tom de 50 school. Hun tijden zijn nog niet bekend, maar Tom won een zilveren medaille en Macs een gouden. Martijn en Luc stonden helaas niet op het podium.
De 100 wissel dames, waarin Aniek, Zoë en Demi zijn gestart, is geen succesnummer geworden. Alleen Demi heeft een PR gezwommen, dit is Aniek en Zoë helaas net niet gelukt.

Vervolgens startten Anouk en Manissa op de gevreesde afstand: 100 vlinder. Beide dames hebben binnen een marge van 2 seconden boven hun PR gezwommen. Manissa haar tijd was 1.42.92 en die van Anouk 1.31.09.
In het laatste programma voor de pauze mocht Naomi weer laten zien hoe hard ze heeft getraind: zij zwom een mooi PR van ongeveer 1 seconde op de 50 vrij.

Anouk van Os en Selina hebben zich nog laten zien op de 100 wissel, hier heeft Selina een bronzen medaille gewonnen. Het lukte Anouk helaas net niet om een PR te zwemmen, zij tikte aan met een tijd van 1.28.41. Daarna waren de heren aan de beurt op deze afstand, Pim en Rik eindigden respectievelijk op de tweede en eerste plaats. Pim zwom een tijd van 1.24.64 en Rik 1.16.04.
De meisjes 200 vrij werd gezwommen door Marleen, Rachel en Isa. Zij hebben alle drie een PR gezwommen, een succesvolle afstand dus! Dit gold ook voor de heren: Tom, Macs, Luc en Martijn hebben ook allemaal een PR gezwommen.

Zoë, Demi en Aniek hebben hun tijden helaas niet verbeterd op de 100 school. Zoë had een tijd van 1.46.69, Demi 1.41.02 en Aniek 1.48.48. Jeroen zwom de laatste afstand van Neptunus van vandaag: op de 100 school zwom hij een klein PR, zijn tijd was 1.28.81 en deze wist hij te verbeteren tot 1.28.26.

Al met al was het een gezellige wedstrijd, ondanks het lage aantal deelnemers. Kleine foutjes in de tijden durf ik niet uit te sluiten, omdat de definitieve tijden nog niet bekend zijn. Laten we met zijn allen nog een maand hard trainen zodat we met de volgende competitiewedstrijd weer kunnen knallen!

Aanvulling van Sandra:
  • Macs dook als startzwemmer op de 4 x 50 vrij voor het eerst onder de dertig seconden! Ook Luc, Jeroen en Rik zwommen toptijden, want samen zwommen ze binnen de 2 minuten grens.
  • De toptijd van Selina op de 50 rug (een verbetering van maar liefst 5,5 seconde!) was goed voor haar eerste startbewijs voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen
  • Pim verbeterde zijn PR op de 50 rug met bijna vier seconden
  • Op de 200 vrij werden de PR's met vele seconden verbeterd: Marleen 17, Macs 7, Martijn 10, Luc 2, Tom 17 en Isa 14.
  • Jeroen was op de 100 wissel exact 5 seconden sneller dan zijn oude PR.

1 opmerking:

Sandra zei

En, hebben jullie ervan genoten zonder mij? Met een flinke financiële bijdrage van julllie kant ga ik graag nog een paar daagjes naar de zon hoor, geen probleem