maandag 28 oktober 2013

Uitslag miniorenwedstrijd 27 oktober in Boxtel

Zondag 27 oktober hebben Naomi Janssen en Mathijs vd Oever meegedaan aan de miniorenwedstrijd in Boxtel. Deze wedstrijden stonden tot en met vorig seizoen bekend als Speedo-wedstrijden. Het was een beetje hectisch bij aankomst bij het Dommelbad wegens een brandalarm, maar toen alles gecontroleerd was konden de zwemmers naar binnen en kon er nog net op tijd gestart worden met het inzwemmen. 



Naomi zwom vorig jaar nog de Swimkick-nummers, maar zwemt al zo goed dat ze dit seizoen de zwaardere nummers gaat zwemmen. In Boxtel stond als eerste de 100 meter schoolslag op het programma. Het was de eerste keer dat de negenjarige Vinkelse deze afstand zwom, maar ze deed dat uitstekend. Met 2.01.70 tikte ze als tiende aan bij de meisjes uit 2004. Halverwege zat ze slechts een fractie boven haar PR op de 50 school. Vervolgens stond ook nog de 50 meter vlinderslag op het programma. Deze pittige afstand ging ook super, en met 53.24 werd ze knap zesde en zelfs eerste in haar serie.

Mathijs (12 jaar) had ook een zwaar programma met de 200 vrij en 200 school. Op de vrije slag eindigde hij als zestiende met 3.45.85. Ook hij zat halverwege slechts een fractie boven zijn beste tijd. Op de 200 meter schoolslag dacht hij dat hij na 6 banen (150 meter) al klaar was, omdat een andere jongen in zijn serie stopte. Na enige seconden twijfel is Mathijs toch doorgegaan en uiteindelijk was zijn eindtijd 4.30.12. Gelukkig is hij niet gediskwalificeerd en dus zijn er volop mogelijkheden om de volgende keer een dik vet PR neer te zetten! Het zwemmen van de 200 school was op zich al een knappe prestatie, omdat Mathijs zelfs nog nooit een 100 meter schoolslag had gezwommen. Dit betekende dus twee persoonlijke records in één race!

Met dank aan Miranda Janssen voor de input voor het verslag en de coaching tijdens de wedstrijd.

Uitslag

Geen opmerkingen: