zondag 24 augustus 2014

Uitslag open water 24 augustus in Vught

Zondag 24 augustus stond de derde Brabantse open water wedstrijd van het seizoen op het programma. Twee zwemmers van Neptunus'58 kwamen in actie in het water van de Ijzeren Man in Vught. Het water was met slechts 17,5 graden aan de frisse kant.

Sandra Schellekens zwom 's ochtends de 1000 meter vrije slag bij de dames jeugd en senioren. Ze eindigde als 23e in 15.52.33.
Vervolgens zwom Marios vd Bersselaar de 1000 meter schoolslag bij de heren masters. Hij had 24 en een halve minuut nodig en was daarmee zo'n twee minuten sneller dan vorig jaar in Vught. Marios behaalde de zesde plaats bij de heren 60-69 jaar.
Aan het einde van de middag zwom Sandra nogmaals de 1000 meter vrije slag, maar nu bij de dames masters. Nu kwam er 15.58.52 op de klokken. Dit betekende een derde plaats bij de masters 20-29 jaar.

Klassement
In de verschillende klassementen werden goede zaken gedaan in Vught. Marios staat derde in het Nederlandse Klassement masters heren 60-64 jaar. Voor het Brabants Klassement worden alle zwemmers van 20 jaar en ouder met elkaar vergeleken (middels leeftijdscorrecties). Marios staat op een vijftiende plaats. Sandra staat in het Nederlandse Klassement masters dames 25-29 jaar eveneens derde en diezelfde klassering heeft ze ook in het Brabantse klassement met masters van alle leeftijden. Sandra zwemt ook afstanden in de categorie dames open (16 jaar en ouder). Daarbij staat ze achtste in het Brabantse klassement.

Seizoen 2014
Komend weekend worden in Oirschot en Oosterhout de Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Marios zwemt op zaterdag de 2000 meter schoolslag masters en Sandra een dag later de 3000 meter vrije slag masters. Beiden zwemmen ook nog afstanden die níet als NK meetellen. De laatste wedstrijd van het seizoen is op 13 september in Sleeuwijk.