zaterdag 13 september 2014

Uitslag open water 13 september in Sleeuwijk

Onder het genot van een heerlijk zonnetje hebben Marios vd Bersselaar en Sandra Schellekens uitstekend gezwommen bij de laatste open water wedstrijd van het jaar, in Sleeuwijk.

Sandra mocht als eerste het water (17 graden) in voor de 1000 meter vrije slag bij de dames. Doel was de afstand uitzwemmen, om zo de benodigde vierde wedstrijd voor het Brabant beker klassement te voltooien. Ze zwom de afstand niet helemaal op volle snelheid en dat resulteerde in een tijd van 15:57,29. Daarmee eindigde ze als veertiende bij deze wedstrijd en als achtste in het Brabantse klassement.
Vervolgens startte Marios, op zijn zestigste verjaardag, op de 1000 meter schoolslag voor masters. Hij werd vanaf de kant meerdere keren luid toegezongen door de hele ploeg (Neptunus '58 en Zegenwerp) en dat resulteerde in een toptijd. Hij was maar liefst anderhalve minuut sneller dan vorig jaar in Sleeuwijk. Marios eindigde als vierde tijdens deze wedstrijd bij de heren van 55 tot en met 64 jaar. Deze toptijd zorgde voor een verrassende derde plaats in het Nederlands klassement bij de heren 60 tot en met 64 jaar! In het Brabants klassement, waarbij de tijden van alle masters door middel van leeftijdscorrecties met elkaar kunnen worden vergeleken, eindigde hij op de tiende plaats.
Sandra sloot haar open water seizoen af met de 1000 meter vrije slag masters. Ze stond voor de wedstrijd derde in het Nederlands klassement met uitzicht op het zilver. De 29-jarige zwemster finishte na 15:37,15 als derde bij de dames 25 tot en met 34 jaar. Doordat haar concurrente bijna driekwart minuut later finishte nam Sandra de tweede plaats in het klassement van dames 25 tot en met 29 jaar over. Ze verstevigde ook haar derde plaats in het Brabants klassement.