zondag 18 januari 2015

Uitslag competitie 18 januari in Boxtel

Zondag 18 januari kwamen twintig zwemmers van Neptunus '58 in actie bij de derde competitiewedstrijd van het seizoen, gehouden in Boxtel.

De heren 4 x 100 wissel mochten als eerste het water in. Jeroen van Dinther opende op de rugslag met een verbetering van bijna dertien seconden. Daarna zwom Tom vd Loo ongeveer zijn eigen tijd op de schoolslag. Pim de Crom zwom de vlinderslag ongeveer elf seconden sneller dan zijn PR en daarna sloot Luc vd Loo op de vrije slag af met ongeveer zijn PR. In totaal waren de vier jongens maar liefst 22 seconden sneller dan hun inschrijftijd en behaalden ze de vierde plaats.
De meisjes zwommen 4 x 100 vrij. Selina Janssen opende iets boven haar beste tijd en daarna nam Marleen van Dijk het van haar over. Marleen zwom anderhalve tel onder haar persoonlijke toptijd. De klapper van het team was Claartje Rijken. De twaalfjarige zwom met de dames tot en met 17 jaar maar liefst vijf seconden onder haar beste tijd. Isa vd Ven sloot estafette af en zorgde er mede voor dat de meiden een derde plaats behaalden in een tijd die bijna drie tellen onder hun inschrijftijd lag.

Vervolgens startten de individuele nummers, zoals altijd met de jongste zwemmers eerst. Naomi Janssen zwom op de 50 meter schoolslag naar een achtste plaats en snoepte vijf honderdste van een seconde van haar PR af. Op de 100 meter rugslag verbeterde ze haar PR met twee tellen en eindigde ze als vijfde.
Claartje zwom samen met Reinier Lindenbergh en Mathijs vd Oever de 50 vlinder en 50 vrij. Voor de eerste twee was het hun debuut op de vlinderslag. Claartje en Mathijs eindigden beiden als zevende, waarbij Mathijs zijn oude toptijd met zo'n drie tellen aanscherpte. Reinier zwom een erg scherpe tijd, maar werd helaas gediskwalificeerd. Op de vrije slag maakte hij dat meer dan goed, want met een verbetering van 4,5 seconde behaalde hij een zilveren medaille. Claartje en Mathijs zwommen eveneens ruim vier seconden sneller dan ooit. Claartje werd twaalfde, Mathijs negende.
Selina was het enige meisje in haar programma en dus startte ze samen met Pim, Thijmen Lindenbergh en debutant Bart vd Broek. Op de rugslag gaf Selina de jongens het nakijken en tikte ze ruim voor Pim aan. Pim behaalde het goud in een verbetering van bijna drie tellen. Thijmen veroverde het zilver dankzij een verbetering van 3,5 seconde en Bart zwom in een keurige race naar het brons. Op de 100 wissel won Pim de Neptunus-strijd. Selina won wel weer het goud en bleef iets boven haar beste tijd. Pim verbeterde zich met bijna drie tellen en won ook goud. Thijmen en Bart zwommen deze afstand voor het eerst en werden respectievelijk tweede en derde.

Isa eindigde als tweede op de 50 vrij, gevolgd door Marleen op een vierde plek. Bij de jongens behaalde Luc de derde plaats en broer Tom de zesde. De vier zwemmers bleven iets boven hun beste tijden, al was de marge bij Luc slechts 0.03 seconde. Op de 100 rug waren er enkel zwemmers van Neptunus '58. Isa en Luc wonnen de strijd, voor respectievelijk Marleen en Isa. Tom verbeterde zijn PR met een seconde.

Voor de senioren stond de 100 school en 100 vrij op het programma. Bij de heren ging de winst op de schoolslag naar Jeroen, die iets sneller was dan een jaar geleden. Het goud bij de dames werd opgeëist door Anouk van Lokven, gevolgd door Elke Schellekens en Lara vd Ven. Demi van Os werd vierde, Sandra Schellekens vijfde, Britt vd Wijgert zesde en Marleen van Zoggel zevende. Met name de tijden van Lara en Demi vielen op: de achttienjarige zwemsters bleven slechts één tel boven hun beste tijd en Demi verbeterde onderweg haar PR op de 50 school met 0.01 seconde. Voor Britt en Marleen was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen. Op de 100 vrij zwom Jeroen een seconde sneller dan ooit en eindigde hij als negende. Hij verbeterde halverwege ook nog zijn PR op de 50 vrij.. Ook Pim kwam uit op deze afstand en hij verbeterde zijn toptijd met 2,5 seconde. Daarmee eindigde hij als elfde. Bij de dames zwom Britt maar liefst negen seconde sneller dan ooit en verbeterde ze halverwege ook nog haar PR op de 50 vrij. Voor Marleen was het de eerste keer dat ze deze afstand zwom. Sandra werd tweede, Anouk vierde, Demi vijfde, Lara achtste, Elke negende, Britt elfde en Marleen dertiende.

Uitslag
Stand competitie

Geen opmerkingen: