zaterdag 6 juli 2019

Uitslag Netherlands Invitational 6 en 7 juli in Eindhoven (50)

In het weekend van 6 en 7 juli waren acht dames de eersten die weer als Neptunus '58 deelnamen aan een wedstrijd, aangezien SWNZ per 1 juli is gestopt.

Zaterdag
Op de eerste dag beet Naomi Janssen het spits af met de (zware) 100 meter vlinderslag. Na twee banen was ze ruim twee seconden sneller dan ooit in het 50-meterbad, en ondanks het missen van twee extra keerpunten ook sneller dan ze ooit was in het 25-meterbad. Ze eindigde als elfde bij de meisjes jeugd, ookal was ze traag van het blok.
Daarna kwamen er vier dames in actie op de 50 vrij, waarbij Zoë Hoogerdijk haar debuut maakte in het 50-meterbad. Ze was een halve tel sneller dan haar persoonlijk record uit het 50-meterbad en werd 54e bij de junioren 2 en 3. De andere drie kwamen bij de dames senioren in actie. Selina Janssen werd gedeeld tiende, maar bleef boven haar toptijd van de Regionale Zomer Kampioenschappen. Claartje Rijken eindigde op plaats zestien en bleef ook zij iets boven haar beste tijd. Nana Dekkers was 1.3 seconde sneller dan haar oude persoonlijke record en dat betekende de 44e tijd. Omdat ze haar serie won, werd ze beloond met een badeendje.
 Op de 100 rug zwom Zoë naar de 43e plaats in haar eerste 100 rug in het 50-meterbad. Helaas was ze nog een beetje te veel aan het zoeken naar haar positie in het bad, maar dat komt goed als ze wat meer ervaring heeft. Claartje was 2.5 seconde sneller dan ooit en werd zeventiende. Helaas miste ze het badeendje op 0.03 seconde.
Vervolgens kwamen allevijf de dames in actie op de 50 school. Zoë was meer dan twee tellen sneller dan ooit (in het 25-meterbad) en werd 28e bij de junioren. Naomi (jeugd) en Selina (senioren) zwommen deze afstand vooral omdat ze nog nooit 50 school in het 50-meterbad hadden gezwommen. Naomi werd 34e en haar zus 29e. Claartje was sneller dan Selina en werd 25e, dankzij een verbetering van haar oude toptijd uit het 50-meterbad met 2.5 seconde. Nana bezette plaats 35.
Tot slot zwommen vier dames de 200 vrij. Naomi werd 26e met een PR van maar liefst tien tellen. Selina wist iedereen (en vooral zichzelf) te verbazen door de bronzen medaille te behalen. Ze bleef een tel boven haar PR, maar wist Lisa Verheij (Zegenwerp) in de baan naast haar keurig voor te blijven. Claartje werd vijftiende en Nana 29e. Nana was dertien tellen sneller dan in het 25-meterbad.

Zondag
De tweede dag startte met de 100 vrij, met daarop alle zes aanwezige dames van Neptunus '58. Als eersten mochten Kunera Wessels en Nana in actie komen. Voor Kunera was het de allereerste wedstrijd (bij het wedstrijdzwemmen dan, want bij de Reddingsbrigade Rosmalen en bij het synchroonzwemmen van Neptunus '58 heeft ze al vele malen deelgenomen aan wedstrijden). Ze ging nog wat behouden af, en eindigde met een mooie tijd als 51e bij de jeugd. De andere vijf zwommen bij de dames, waarbij Nana haar beste tijd uit het 50-meterbad met maar liefst negen seconden aanscherpte! Ze eindigde daarmee als dertigste. Sandra Schellekens zwom een fractie sneller dan haar beste tijd van dit seizoen in het 25-meterbad en was drie seconden sneller dan dit seizoen in het 50-meterbad. Sandra werd 23e. Claartje was vermoeid van een lange dag zwembad op zaterdag en daardoor kwam het er net niet helemaal uit op de 100 vrij. Ze zwom een halve tel boven haar snelste 50-meterbadtijd en werd zestiende. Mirelle de Kort en Selina bezetten heel knap de plaatsen vijf en zes. Mirelle bleef iets boven haar oude toptijd en Selina was ruim een halve seconde sneller.
Vervolgens zwommen Kunera en Sandra de 50 rug. Voor Kunera was er uiteraard een PR, en de 41e plaats. Sandra eindigde als 29e.
Daarna was het tijd voor de 200 wissel. Nana ging super goed van start, met een tijd op de eerste 50 meter (vlinderslag) die maar liefst drie tellen onder haar PR lag. Haar eindtijd was ruim tien tellen sneller dan haar PR uit het 25-meterbad. Helaas hadden de officials een onreglementaire bewegign gezien bij de vlinderslag en werd ze gediskwalificeerd. Omdat ze van haar serie de snelste was (met ruim een halve baan voorsprong) werd ze wel beloond met een sleutelhanger. Selina zwom deze afstand voor het eerst in een 50-meterbad en bleef slechts enkele tellen boven haar beste tijd uit het 25-meterbad. Ze eindigde daarmee als negende. Claartje eindigde drie plaatsen lager. Mirelle verbeterde zich met 0.2 seconde en dat leverde haar een prachtige bronzen medaille op.
Kunera was de enige van Neptunus '58 die in actie kwam op de 100 school. Na een mooie race eindigde ze op een prachtige 22e plaats.
Op de 50 vlinder kwamen er vier dames in actie, en Nana was degene die het meest tevreden was over haar race. Ze was nog eens twee tellen sneller dan tijdens de 200 wissel en was dus vijf seconden sneller dan haar PR uit het 25-meterbad. Het leverde haar de 35e plaats op. De andere drie waren al eens sneller. Mirelle werd zevende, Claartje 25e en Sandra 28e.
Tot slot kwam Kunera in actie op de 200 rug. Ze eindigde als achtste bij de meisjes jeugd, gebogen in 2003 en 2004.

Livetiming

Geen opmerkingen: