zondag 3 september 2023

Uitslag open water 3 september in Vlissingen

Zondagochtend 3 september waren de drie open water zwemmers van Neptunus '58 al vroeg onderweg naar het kanaal van Souburg bij Vlissingen. In het zoute water, met 20 graden prima van temperatuur, kwamen zij allen eenmaal in actie.

Puck Bakker beet het spits af met de kilometer vrije slag. Ze was benieuwd hoe de race zou verlopen omdat het pas de eerste wedstrijd van het seizoen was, en de inspanning bij wedstrijden natuurlijk anders is dan bij de trainingen in de Oosterplas. De kilometer verliep uitstekend en bood veel vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week. Haar eindtijd van 17.24.47 was de tiende tijd bij de dames senioren. 

Enkele minuten later sprong ook Sandra Schellekens van de hoge kade het water in voor dezelfde afstand, maar dan bij de masters. Zij zwom met 16.30.15 bijna anderhalve minuut sneller dan twee weken eerder in Heerjansdam en ze was zestien sneller dan vorig jaar in hetzelfde kanaal. Ze eindigde als vierde bij de dames 30+.

Rob van de Ven mocht een half uur na de finish van beide dames ook het water in, maar dan voor de twee kilometer schoolslag bij de heren senioren. Rob zwom behoorlijk vlak, want na een keerpunt na één kilometer net onder de twintig minuten tikte hij aan na 39.51.72. Aantikken was nog wel het moeilijkste van de race, want aantikken moet op een doek wat een stukje boven het water hangt. Een andere zwemster tikte echter net voor Rob aan, waardoor het doek wat naar achter geduwd werd. De intentie was er om met twee handen aan te tikken, alleen was het doek weg.... Gelukkig was de tweede aantik wel raak en werd Rob niet gediskwalificeerd. Rob zwom een PR van maar liefst één minuut en 46 seconden en werd vierde. De zwemmers voor hem waren echter tien, 24 en 28 jaar jonger dan de 52-jarige Rob. Dit was een hele mooie generale repetitie voor aankomende zaterdag, wanneer hij in de Biesbosch dezelfde afstand zwemt maar dan bij de masters tijdens het NK Open water. 

Aanstaande vrijdag zal Sandra ook in actie komen bij de NK Open water, en wel op de 3 kilometer vrije slag bij de masters. Zaterdag zwemt Sandra de één kilometer vrije slag, samen met Puck. Thom Bakker zwemt de 500 vrij. Deze laatste drie afstanden tellen niet als Nederlands Kampioenschap.

Uitslag





Geen opmerkingen: