zaterdag 25 mei 2013

Uitslag BZK dag 3, zaterdag 25 mei in Eindhoven (50)

Zaterdag 25 mei was de derde dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen in Eindhoven. In het 50-meterbad kwamen twee leden van Neptunus '58 aan de start.


Voor Rik den Otter stond de 50 vlinder op het programma, waarop hij als vijfde ingeschreven stond. Het verschil met de nummer drie was klein, en dus waren er wel wat zenuwen bij de 14-jarige zwemmer. Of het kwam door zijn grote fanclub (behalve zijn ouders en grootouders waren ook clubgenotes Isa en Anouk meegereisd naar Eindhoven), is de vraag, maar met 30.49 wist hij de bronzen medaille in de wacht te slepen. Het was een erg spannende race en Rik leek lange tijd net buiten de prijzen te vallen, maar met een goede aantik lukte het hem om zijn eerste Brabantse medaille in de wacht te slepen. Het verschil met de nummer 4 was slechts 0,03 seconden! Rik was met zijn eindtijd ruim twee seconden sneller dan zijn beste tijd in het 50-meterbad van een jaar geleden en zelfs sneller dan zijn PR in het 25-meterbad!

Selina Janssen maakte haar debuut bij de Brabantse Kampioenschappen met de 50 vrij, de afstand waarop ze op 5 mei in het 50-meterbad van Breda op het laatste nippertje een startbewijs in de wacht sleepte. De 31.79 was ook haar snelste tijd ooit op deze afstand en daarmee stond ze 36e bij de meisjes junioren 2 en 3. Het Selina's eerste wedstrijd in het indrukwekkende bad. Selina liet na een goede reactietijd (0.74) een eindtijd van 31.98 noteren. Daarmee steeg ze 1 plaats. Een mooi debuut, wat zondag vervolg krijgt op de 50 rug.

Uitslagen
Selina 50 vrij (baan 6, onder de gele lijnen):

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat Rik. Knap gedaan. Groetjes Anja

Anoniem zei

ik ben trots op je rikkie ;)
veel groetjes en liefde,
je kleine knuffelkonijntje <3