zondag 12 oktober 2014

Uitslag D2 ronde 1, zondag 12 oktober in Boxtel

Zondag 12 oktober hebben 18 zwemmers meegedaan aan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Boxtel. Dit seizoen wordt er gezwommen tegen Zegenwerp (Sint-Michielsgestel) en het Veldhovense Njord.

De wedstrijd startte met de 4 x 100 vrij voor dames. Selina Janssen opende met een mooi PR van ruim een seconde. Het team, wat verder bestond uit Demi van Os, Anouk van Lokven en Sandra Schellekens behaalde de derde plaats. Het andere team met Elke Schellekens, Marleen van Dijk, Jet vd Bersselaar en Anouk van Os werd vijfde.

Naomi Janssen was de eerste die individueel aan de start verscheen en met grote overmacht won ze de 50 school. Ze verbeterde haar pas één week oud PR met twee seconden. Daarna zwommen Claartje Rijken en Mathijs vd Oever de 100 wissel. Voor Claartje was het de eerste keer dat ze deze afstand zwom, maar het ging uitstekend en ze eindigde op een mooie tiende plaats. Mathijs verbeterde zijn PR van een half jaar geleden met twee seconden. Op de 50 vrij werd Selina tweede en Anouk van Os zesde. Rik den Otter werd bij de jongens eerste. Alle drie zwommen ze iets boven hun beste tijd. Marleen bleef op de 100 vlinder ook maar een fractie boven haar PR en behaalde de derde plaats. Bij de jongens werd Jeroen van Dinther vierde, Luc vd Loo vijfde met een verbetering van zijn oude toptijd uit 2011 met maar liefst 19 seconden en Martijn zesde. De senioren zwommen de 50 school. Tom vd Loo was de enige jongen, samen met zeven dames van Neptunus '58. Tom bleef een seconde boven zijn beste tijd en werd uiteraard eerste. Bij de dames was de eerste plaats voor Anouk van Lokven. Elke werd tweede en Sandra derde. Marleen van Zoggel zwom haar eerste wedstrijd en werd in een knappe tijd vierde. Demi van Os verbeterde haar PR met 0.03 seconde en behaalde daarmee de vijfde plaats, net voor de andere debutante, Brit vd Wijgert. Jet vd Bersselaar eindigde als zevende.
Na een korte pauze zwom iedereen de tweede afstand. Naomi werd vierde op de 50 rug en was een seconde sneller dan ooit. Claartje verbeterde haar PR op de 100 vrij met bijna een seconde en eindigde als twaalfde. Voor Mathijs was er op diezelfde afstand een tiende plaats. Anouk van Os, Selina en Rik mochten tegen elkaar strijden op de 100 school, als enige deelnemers op deze afstand. Rik werd daarmee uiteraard eerste, met een verbetering van zijn twee jaar oude PR met negen seconden. Anouk werd eerste en bleef twee tellen boven haar beste tijd. Selina eindigde als tweede met een verbetering van haar PR met driekwart tel. Op de 200 vrij werd Marleen weer derde, nu met een PR van 1 seconde. Jeroen werd vierde, Luc vijfde en Martijn met een PR van ruim 7,5 seconde zevende. Op de 100 wissel waren er PR's voor Marleen (16e) en Britt (17e). Sandra werd vierde, Elke zesde, Demi achtste, Anouk negende en Jet vijftiende. Bij de heren werd Tom tiende.
Tot slot werd de 4 x 100 vrij gezwommen. Rik, Jeroen, Martijn en Luc behaalden een tweede plaats. 

Geen opmerkingen: