zondag 16 november 2014

Uitslag D2 zondag 16 november in Veldhoven

Zondagochtend 16 november stond voor 20 zwemmers de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma.


Er werd gestart met de 4 x 100 vrij voor heren. De nog jeugdige ploeg van Neptunus '58 bestond uit Rik den Otter, Pim de Crom, Martijn Eickmans en Jeroen van Dinther. De niet fitte Rik (hij meldde zich voor de rest van de wedstrijd af) bleef iets boven zijn beste tijd. Vervolgens vloog Pim door het water heen. Hij was maar liefst 6 tellen sneller dan zijn PR! Martijn bleef er iets boven, terwijl Jeroen een fractie onder zijn PR bleef. In totaal werden de heren derde. Vervolgens stond de 4x50 wissel op het programma. Selina Janssen, Anouk van Os, Isa vd Ven en Marleen eindigden eveneens als derde.

Vervolgens stonden de individuele nummers op het programma. Naomi Janssen had door een kinderfeestje weinig geslapen, maar daar was op de 100 wissel niets van te merken. Ze verpulverde haar toptijd van een jaar geleden met 11 seconden en kwam daarmee een fractie te kort voor het brons. De jongste junioren zwommen de 100 school. Mathijs vd Oever zwom ruim vier tellen sneller dan ooit en verbeterde onderweg ook zijn PR op de 50 meter met bijna twee tellen. Hij eindigde als elfde. Reinier Lindenbergh, sinds twee weken lid van Neptunus '58, zwom zijn eerste wedstrijd voor de Schijndelse vereniging en deed dat zeer goed. Hij tikte als vijfde aan, op slechts een halve tel van het brons. Het was voor hem de eerste keer dat hij deze afstand zwom. Onderweg verbeterde hij zijn PR op de 50 school nog met ruim een seconde. Claartje Rijken zwom bijna drie tellen sneller dan ooit en eindigde als negende. Na de ziekmelding van Rik was Pim de enige deelnemer op de 50 vlinder, maar daar trok hij zich niets van aan. Zonder adem te halen legde hij de eerste baan uitstekend af en na twee keer ademen op de terugbaan kwam er een PR van bijna vier seconden op de klokken. Daarmee blijft hij nog slechts anderhalve tel van de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Bij de meiden was er een een-tweetje voor Neptunus '58. Selina werd eerste en Anouk tweede. De 50 school leverde twee PR's op: Jeroen werd eerste met een verbetering van een halve tel en Thijmen Lindenbergh was ruim 2,5 seconde sneller dan hij was bij zijn oude zwemvereniging in Dronten. Isa, kampende met fikse nekklachten, bleef een fractie boven haar beste tijd, maar tikte wel als eerste aan. Marleen werd vierde. Tot slot zwommen de senioren de 200 vrij. Martijn was iets langzamer dan vijf weken geleden en werd zevende. Bij de dames maar liefst acht leden van Neptunus '58. Britt vd Wijgert zwom deze afstand voor het eerst en zwom PR's op de 50, 100 én 200 meter. Ze eindigde als dertiende. Jet werd elfde, net voor Lara vd Ven (9e) en Elke Schellekens (10e). Elke was sneller dan vorig seizoen. Demi van Os eindigde als vijfde en bleef slechts 0.19 boven haar beste tijd. Een nog kleinere marge boven haar PR was er voor Anouk van Lokven. Ze bleef slechts 0.05 boven haar PR uit 2010 en tikte als vierde aan. Sandra Schellekens was een seconde sneller dan bij de masterwedstrijd in september dit jaar en dat bleek voldoende voor de tweede plaats.

Na de pauze en een jurywissel was het weer de beurt aan Naomi, dit keer op de 50 vrij. Ze bleef iets boven haar beste tijd en eindigde als achtste. Op de 100 rug hadden Reinier en Mathijs beiden wat moeite met de keerpunten. Mathijs werd helaas gediskwalificeerd en dus komt zijn verbetering van acht seconden helaas niet in de boeken. Reinier eindigde als negende bij zijn debuut op de 100 rug. Claartje zwom ook voor het eerst rugslag in een wedstrijd en zij behaalde de twaalfde plaats op de 100 meter. De estafette zorgde er al voor dat de verwachtingen bij de 100 vrij van Pim hoog gespannen waren en hij stelde niet teleur. Hij verpulverde zijn PR met maar liefst zes tellen en behaalde daarmee knap de derde plaats. Thijmen was niet helemaal tevreden met zijn tijd die een seconde boven zijn PR lag, maar verbeterde onderweg wel zijn beste tijd op de 50 vrij. Hij werd zesde. Selina werd tweede en Anouk zevende. Op de 200 wissel was er een klein PR en een tweede plaats voor Jeroen. Marleen verpulverde haar PR uit 2010 met maar liefst veertig tellen en werd vijfde. Isa eindigde als zesde. Hoewel de meiden in de banen 1 en 5 lagen, zwommen ze vrijwel gelijk. Tot slot stond er nog de rugslag voor senioren op het programma. Martijn verbeterde zijn PR op de 100 rug met twee tellen en werd eerste. Sandra zwom haar snelste 200 rug in bijna vijf jaar tijd en werd tweede. Selina zwom deze afstand voor het eerst, maar omdat ze allesbehalve fit was zwom ze de afstand rustig uit naar een zesde plaats. De volgende keer kan zij ongetwijfeld sneller. Op de 100 rug was er goud voor Demi die een tel boven haar beste tijd bleef. Elke zwom naar het zilver en brons was er voor Lara. Anouk werd vierde, Jet vijfde en Britt bij haar debuut zesde.

Uitslag
Stand D2-competitie

Geen opmerkingen: