maandag 30 september 2024

Uitslag Zuidelijke Cirkel 4, zondag 29 september in Etten-Leur

Zondagmiddag mochten vijf masters het wedstrijdseizoen 2024-2025 openen met een masterwedstrijd in Etten-Leur.

Rob van de Ven kwam als eerste in actie. Hij zwom zijn snelste tijd sinds de NK Masters van februari vorig jaar in Heerenveen en werd tweede bij de heren 50+. Vervolgens zwommen Elke en Sandra Schellekens naast elkaar de 25 vlinder. Elke won bij de dames 30+ en zwom haar snelste tijd sinds ze bij de 30+ zwemt. Sandra eindigde als tweede bij de 35+ en zwom eveneens haar snelste officiële tijd in deze leeftijdscategorie. Vervolgens kwam de jongste van de vijf Neptunus-masters in actie, Mirelle de Kort bij de 20+. Ze zwom een sterke 100 vrij en was met ruime voorsprong de snelste bij de jongste mastercategorie. Daarna kwam Rob voor de tweede keer deze middag in actie, en wel op de 25 rug. Ondanks een wat rommelige start zwom hij zijn tweede tijd ooit in deze leeftijdscategorie. Hij was de snelste 50+-er van de wedstrijd. Op de 50 vrij eindigde Elke als vijfde. 

Na de pauze zwom Selina voor de derde keer in haar leven, en voor het eerst in acht jaar, weer de 200 meter schoolslag. Ze verbeterde haar persoonlijke record met maar liefst acht tellen en werd daarmee derde bij de 25+. Op de 25 vrij tekende Elke net als op de 25 vlinder voor de winst in haar leeftijdscategorie. Op diezelfde afstand eindigde Rob als tweede. Mirelle en Sandra zwommen daarna beiden de 100 rug. Mirelle won bij de 20+ en Sandra won bij de 35+! Voor beide dames was dit hun snelste tijd sinds oktober 2020.

Aan het einde van de wedstrijd stond er nog één bijzondere afstand op het programma, de 300 meter wisselslag. Dit nummer, waarbij achtereenvolgens drie banen vlinderslag, drie banen rugcrawl, drie banen schoolslag en drie banen borstcrawl moeten worden gezwommen, staat vrij weinig op het programma bij wedstrijden. Voor Sandra was het ook maar liefst 18 jaar geleden dat ze deze afstand voor het laatst gezwommen had. Ze eindigde nu in Etten-Leur ruim onder haar doeltijd en daarmee won ze bij de 35+. Selina zwom deze afstand voor het eerst en werd met haar tijd de derde zwemster in de geschiedenis van Neptunus '58. Selina won haar categorie eveneens en was de derde dame in het hele veld. Update 6 oktober: het blijkt dat Selina de snelste Brabantse dame ooit in de categorie 25+ is, want haar tijd is goed voor een BRABANTS MASTER RECORD!

Uitslag

zaterdag 21 september 2024

Uitslag coopertest september 2024

 


Statistieken bij wedstrijd- en masterzwemmen: