zondag 12 november 2023

Uitslag competitie 12 november in Deurne

Zondag 12 november heeft de ploeg van Neptunus '58 goede resultaten behaald tijdens de tweede competitiewedstrijd van het seizoen, in Deurne.

Als eersten mochten de senioren in actie komen op de 200 wissel. Jeroen van Dinther werd vierde in een tijd die slechts een tel boven zijn beste tijd lag. Rens Hoogenboom werd zesde met een PR van tien tellen. Bij de dames ging de winst naar Mirelle de Kort. Selina Janssen werd vierde en haar zusje Naomi achtste. Nana Dekkers verbeterde haar persoonlijke record met dertien tellen en werd negende. Elke Schellekens werd tiende. 

Vervolgens mochten de jongere zwemmers aan de bak met de 400 vrij. Adrian Janse van Rensburg zwom deze afstand ook twee weken geleden met de limietwedstrijd in Tilburg. In Deurne ging hij echter meteen vanaf de start een stuk sneller, met als resultaat een eindtijd die tien tellen sneller was dan eind oktober. Bijzonder was ook dat hij onderweg zijn PR's op zowel de 100 als de 200 vrij wist te verbeteren! Adrian werd knap tweede tussen jongens die twee jaar ouder zijn dan hij. Zijn trainingsmaatje Tijn van den Berkmortel mocht de 200 vrij zwemmen bij de jongens die soms wel bijna vier jaar ouder zijn dan hij, maar hij weerde zich kranig. Hij zwom in zijn eerste 200 vrij naar een mooie tijd en keurige zesde plaats.

Daarna waren het weer de senioren die in actie kwamen, maar nu op de 100 vlinder. Namens Neptunus '58 kwam een select gezelschap van vier zwemmers in actie. Maarten van den Berkmortel kwam in de laatste baan de man met de hamer tegen en dat zorgde er voor dat hij een tel boven zijn tijd van april dit jaar. Hij eindigde als zevende. Bij de dames tikte Mirelle als tweede aan. Ze was een tiende sneller dan vorig jaar in hetzelfde bad. Net als Maarten kwam ook Sandra Schellekens een man met hamer tegen op de laatste baan, maar desondanks was ze toch 0.4 seconde sneller dan in november 2022, toen ook de tweede competitiewedstrijd in het verouderde bad in Deurne gezwommen werd. Sandra eindigde als zesde. Elke werd achtste.

Voor de jongste zwemmers stond de 100 rug op het programma. Luan Janse van Rensburg en Merel van Vessem hebben de afgelopen weken hard getraind op de moeilijke keerpunten en dat wierp zijn vruchten af. Luan en Merel werden bij hun debuut op deze afstand beiden derde. De tussentijden waren ook persoonlijke records voor het duo.

Na de pauze mochten ook Adrian en Tijn de 100 vlinder zwemmen. Adrian bleef boven zijn tijd van twee weken geleden maar werd toch nog knap derde. Tijn zwom deze afstand eveneens één keer eerder, in april in Veghel toen hij naast zijn vader lag. De afgelopen weken heeft hij zijn techniek iets aangepast en dat had duidelijk het gewenste resultaat. Hij eindigde als vierde en was maar liefst tien tellen sneller dan een half jaar geleden!

De laatste afstand voor de senioren was de 50 vrij. Rens werd derde, op korte afstand gevolgd door Jeroen op plaats vier. Maarten eindigde als tiende. Mirelle en Selina bezetten de plaatsen 1 en 2 bij de dames. Nana werd met een PR van 0.07 zevende, Sandra negende, Naomi elfde en Elke dertiende.

Merel zwom daarna de 50 vrij. Er werd echter een fout gemaakt door de officials bij de start en dus werd de serie 'afgefloten'. De fanatieke zwemmers, waaronder Merel, hadden dat echter niet in de gaten, en dus zwommen ze gewoon door. Aan het einde van de wedstrijd mochten ze nogmaals deze afstand zwemmen en Merel behaalde in haar eerste 50 vrij wederom een derde plaats. Super knap gedaan! Luan zwom twee weken geleden onverwacht snel op de 50 vrij, maar hij liet zien dat hij nog een seconde sneller kon. Hij eindigde als vierde, maar de jongens boven hem waren allemaal één of twee jaar ouder dan hij.

Tot slot stonden er estafettes op het programma. De heren Rens, Maarten, Adrian en Jeroen zwommen de 4x50 vrij en werden vierde. Naomi, Nana, Mirelle en Selina tekenden voor de winst met zes tellen voorsprong op de 4x100 vrij.

Na de eerste ronde stond Neptunus '58 op de tiende plaats in de C-competitie in de Regio Zuid. Dankzij de prima resultaten in Deurne is de Schijndelse vereniging in de tweede ronde als zevende geëindigd. 


Uitslag

Stand competitie

Geen opmerkingen: