zondag 26 november 2023

Uitslag Zuidelijke Cirkel 6 - 26 november in Eindhoven

Zoals de laatste jaren vaker het geval werd de laatste wedstrijd voor de Zuidelijke Cirkel in Eindhoven gehouden. Vanuit Neptunus '58 waren er vier masterzwemmers aanwezig in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

Als eerste kwamen Sandra Schellekens en Jeroen van Dinther in actie op de 100 vrij. Sandra was niet tevreden met haar eindtijd, welke haar een vierde plaats bij de dames 35+ opleverde. Jeroen werd derde bij de heren 25+ en bleef een tel boven zijn persoonlijke record van de NK Masters in februari dit jaar.

Vervolgens zwom Rob van de Ven de 25 vlinder. Hij bleef een halve tel boven zijn PR van vorig jaar zomer, maar was sneller dan eerder dit jaar. Hij eindigde als tweede bij de heren 50+.

Selina Janssen kwam in actie op de 200 meter rugslag. Het was al bijna vijf jaar geleden dat ze deze afstand voor het laatst zwom, en nu was ze maar liefst elf tellen sneller dan haar PR uit 2018. Ze was de nummer twee bij de dames 20+. Haar tijd was goed voor een nieuw masterrecord bij Neptunus '58.

Voor Sandra stond als tweede afstand de 25 vrij op het programma. Met een tijd die slechts 0.05 seconde langzamer was dan vorig jaar in hetzelfde bad was ze ruim de snelste in haar leeftijdscategorie.

Jeroen en Rob mochten vervolgens in een rechtstreeks duel in actie komen op de 100 school. De jongste van het duo won, maar beide heren waren zeer tevreden met hun eindtijden, een seconde boven hun beste tijden. Jeroen werd tweede en Rob eerste van hun leeftijd. Diezelfde heren zwommen ook de 50 vrij. Rob zwom 0.3 seconde boven zijn PR uit februari dit jaar en werd vijfde. Jeroen zwom een halve tel boven zijn PR uit april en werd derde.

Tot slot stond het zwaarste nummer van de zwemsport, de 400 meter wisselslag, op het programma, en Selina had Sandra overgehaald om deze afstand ook mee te zwemmen. Sandra mocht in de eerste serie in actie komen. Ze opende keurig op de vlinderslag, die veel beter 'liep' dan de 100 vlinder twee weken geleden bij de competitiewedstrijd. Sandra zwom begin 2019 voor het laatst deze afstand, maar was nu in Eindhoven drie tellen sneller. Het was haar snelste tijd in ruim 6,5 jaar op deze afstand. Selina zwom een serie later. Voor haar was het alweer de derde keer in dertien maanden tijd, na een masterwedstrijd in november 2022 en de Brabantse Zomer Kampioenschappen in mei 2023 (in het 50-meterbad). Ze was maar liefst acht tellen sneller dan iets meer dan een jaar geleden, maar de eindtijd leidde toch tot een enigszins teleurgestelde zwemmer: 6.00.27. Zo dicht bij de grens van zes minuten. Maar beide dames waren uiteindelijk toch zeer tevreden, met hun eindtijden, maar ook met hun splits op de vlinderslag. Ze waren beiden de snelste in hun leeftijdscategorie en zwommen nieuwe masterrecords.

Tijdens de 400 wissel werden ook de klassementsprijzen over het afgelopen jaar uitgereikt. Rob was dit jaar de enige met 'volle' klassementen. Hij behaalde zilver in het korte vrije slag klassement (2x 25 vrij + 2x 50 vrij) en brons in het korte wisselslagklassement 


Geen opmerkingen: