zondag 11 september 2011

Uitslag open water zondag 11 september in Vught


Zondag 11 september werd in Vught de laatste open water wedstrijd van 2011 gezwommen. Lekker dicht bij huis dit keer dus. Helaas werkten ook dit keer (net als de rest van het seizoen) niet echt mee aan een mooie afsluiter, want het was regenachtig en slechts een graad of 20. Het kraakheldere water (je kon de hele race de bodem zien, en de Neptunussers hebben dan ook van alles op de bodem zien liggen: blikjes, een balletje, een band) had een temperatuur van slechts 18 graden. Toch waagden vier Schijndelse zwemmers zich aan een 'duik' in het water. De eerste waren Sandra Schellekens en Lara vd Ven op de 1 kilometer vrije slag dames. Voor Lara was het de eerste keer dat ze deze afstand zwom. De rest van het seizoen zwom ze steeds de schoolslag, maar omdat ze de winst in het Brabants klassement al binnen had, en ze 2 kilometer nog wat ver vond, koos ze ditmaal voor de vrije slag. Lara eindigde na 18 minuten en 13,57 seconden als vijftiende bij de jeugd. Sandra tikte na 15.18.88 aan en werd zesde bij de dames. 
Daarna waren Jeroen van Dinther en Isa vd Ven aan de beurt voor de 500 meter schoolslag bij de junioren. Jeroen werd zevende bij de junioren 1-2 met 10.19.13. Jeroen krijgt het voor elkaar om zich elke wedstrijd, waarbij hij deze afstand zwemt, zichzelf te verbeteren! Isa eindigde bij de meisjes junioren 2-3 als elfde met 11.47.73. 
Tot slot zwom Sandra nogmaals de kilometer vrije slag, maar dan bij de masters. Door drukte bij de start kwam ze pas in de tweede baan lekker in haar slag, maar dat betekende dat ze boven haar tijd van eerder op de middag bleef. Met 15.35.57 werd ze zesde bij de dames 20-29 jaar.


Na de wedstrijd was het lang wachten, want behalve dagprijzen werden ook de klassementsprijzen van zowel het Nederlands als het Brabants klassement uitgereikt. Lara verdiende op de schoolslag de beker voor de beste bij de meisjes jeugd 1. Isa (schoolslag junioren) en Sandra (vrije slag masters 20+) werden beiden vierde, waarbij het verschil met het podium voor Sandra slechts 5,5 seconde bleek. Bij de dames vrije slag werd Sandra negende.


Uitslagen


Geen opmerkingen: