zondag 27 november 2011

Uitslag Brabantse Sprint Kampioenschappen 26 en 27 november in Eindhoven

Mark van Dinther Brabants Kampioen 50 meter vrije slag

Zaterdag 26 en zondag 27 november worden in Eindhoven de Brabantse Sprint Kampioenschappen. In het springbad (25-meterbad) kwamen drie zwemmers van Neptunus '58 in actie. Mark van Dinther behaalde daarbij zondag de Brabantse titel op de 50 meter vrije slag.


100 wissel jeugd 2: Walter, Bas en Mark
Shirley Voets zwom zaterdag als eerste afstand de 50 meter vlinderslag. Met 31.36 verbeterde ze haar pr met een halve seconde. Ook was de tijd goed voor een verbetering van het clubrecord. Shirley eindigde als vierde, op een seconde van het brons. Op de 50 vrij zwom ze 28.95, 0.2 seconde boven haar pr en goed voor de negende plaats.
Mark van Dinther zwom als enige afstand op dag 1 de 100 meter wisselslag. Met 1.07.43 behaalde hij de bronzen medaille.

Zondag startte Delane Lathouwers met de 50 meter vlinderslag. Vanuit baan 8 was hij al zijn concurrenten te snel af met een geweldige 32.01. Dit is een verbetering van zijn persoonlijke record van mei dit jaar met meer dan twee seconden. Tevens was de tijd ruim binnen de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Delane behaalde een tiende plaats. Ook Mark zwom deze afstand. Met 30.30 bleef hij iets boven zijn persoonlijke record van een maand geleden en eindigde hij als vijfde.
Shirley startte dag 2 met de 50 meter rugcrawl. Met 33.99 bleef ze 0.01 seconde binnen de limiet voor de BZK. Dit was een verbetering van haar persoonlijke toptijd met 0.63 seconde en tevens goed voor een nieuw clubrecord. Shirley eindigde als zevende.
50 vrij jeugd 2: Goud voor Mark
Vervolgens kwam het belangrijkste nummer voor Mark, de 50 meter vrije slag. Hij stond als tweede ingeschreven op slechts 0.05 seconde van de nummer 1. Mark ging volle bak weg en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Hij pakte overtuigend het goud met maar liefst 0.62 seconde voorsprong!!! De eindtijd van Mark, 25.20, is een verbetering van zijn slechts drie weken oude persoonlijk record met meer dan een halve seconde. Mark begon dit seizoen twee maanden geleden met een pr van 26.26 en is dus inmiddels meer dan een seconde sneller. De 25.20 was tevens ruim binnen de limiet voor de NK Sprint in juni volgend jaar.
De laatste afstand voor Shirley was de 100 meter wisselslag. Daarbij was ze met 1.12.94 een kwart tel sneller dan haar oude persoonlijke record van een jaar geleden. Dit betekende tevens een verbetering van het clubrecord. Ze behaalde de zesde plaats.
Mark sloot zijn BSK af met de 50 meter schoolslag. Hij stond als vierde ingeschreven en behield deze plaats ook. Zijn 33.78 was een kwart tel sneller dan zijn vier weken oude persoonlijke record.


Alle races zijn gefilmd en terug te kijken via http://www.youtube.com/neptunus58

De gouden race van Mark:

4 opmerkingen:

Anoniem zei

heel veel succes komend weekend,

groetjes Esra, Aniek en Anja

Fam. van de Ven zei

Mark, gefeliciteerd met je 3e plaats en je bronzen medaille!
Jammer Shirley, wel een mooi pr, maar net die vervelende, net niet, 4e plek......Morgen ook nog veel succes allemaal. Groetjes Fam. van de Ven

Anoniem zei

Nice one Neptunus!
Mooi gezwommen jullie 3!
xRachel&Melanie

Fam. van de Ven zei

Hey Mark, gefeliciteerd met die gouden medaille! Die titel van brabants kampioen, daar doe je het voor toch. Knap gedaan hoor!
Shirley en Delane ook jullie gefeliciteerd met jullie prestatie.
Groetjes van ons.