zaterdag 19 mei 2012

Uitslag BZK dag 3, zaterdag 19 mei in Eindhoven (50)

Zaterdag 19 mei werd de derde dag van de Brabantse Zomer Kampioenschappen gezwommen. In het 50-meterbad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven kwamen er drie Neptunus-zwemmers in actie.


Rik den Otter kwam als eerste in actie. Op de 50 rug zwom hij 0.37.33 en dat betekende de 21e tijd. Hij bleef slechts een halve tel boven zijn persoonlijke record uit het 25-meterbad en was ruim vier seconden sneller dan een week eerder in hetzelfde bad tijden de 100 rug.
Tijdens de BZK worden in het springbad ook de Europese Kampioenschappen schoonspringen gehouden. Dit heeft als gevolg dat er alleen in het wedstrijdbad gezwommen kan worden in de pauzes van de EK. Helaas liep het programma voor de pauze wat uit, met als gevolg dat Shirley Voets pas ná de pauze van een uur in actie mocht komen op de 200 rug. Ze ging rustig van start, maar de eindsprint kwam net te laat. Met 2.39.39 was ze bijna drie seconden sneller dan ooit (haar oude pr zwom ze ook al in het 50-meterbad) en behaalde ze de vierde plaats. De tijd was ook goed voor een nieuw clubrecord.
Vervolgens kwamen Rik den Otter en Mark in actie op de 100 vrij. Rik had een doel, en dat doel was duidelijk: 1.08.80 of sneller, om zo na de 50 vrij ook een startbewijs op de 100 vrij voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in de wacht te slepen. Hij ging vanuit baan 9 voortvarend van start en moest dat iets bekopen in de tweede baan. Desondanks tikte hij aan na 1.08.59 en dus mag hij op 2 afstanden deelnemen aan de NJK, die van 15 tot en met 17 juni worden gehouden in Drachten. Rik eindigde op een achtste plaats. en kan terugkijken op een uitstekend debuut bij de Brabantse Kampioenschappen. 
100 vrij jongens jeugd 2: Walter, Mark en Thomas 
Mark stond als eerste geplaatst op het koningsnummer, maar na een wat minder eerste weekend van de BZK was een goud medaille allesbehalve zeker. Het verschil tussen de drie zwemmers bij de jeugd 2 was namelijk slechts 0.42 seconde. Gelukkig bleek Mark over een geweldig eindschot te beschikken en tikte hij aan na 0.57.93. Dit is bijna een seconde sneller dan zijn oude toptijd in het 50-meterbad. Het verschil met de andere heren was 0.80 en 0.88 seconde. Na de Brabantse titel op de 50 vrij in november is dit zijn tweede gouden medaille van het seizoen.
Tot slot zwom Shirley nog de 100 vlinder. Helaas ging deze vanaf het begin al niet soepel, en dan is 100 meter vlinderslag lang. Met 1.17.17 eindigde ze als zesde.

Morgen, zondag 20 mei, is het vroeg dag voor Mark en Shirley. Het inzwemmen voor de vierde en laatste dag van de BZK begint namelijk al om 7.45 uur. Mark zal de 50 school zwemmen en Shirley de 100 vrij. Voor Shirley staat er nog veel op het spel, aangezien ze enkele maanden geleden de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen op slechts 0.05 seconde miste.

Geen opmerkingen: