maandag 18 juni 2012

Uitslag Super Sprint 18 juni in Schijndel

Maandag 18 juni was de laatste maandagtraining van het seizoen en dus was het weer tijd voor de Super Sprint Wedstrijd met alle 25 meters. 21 wedstrijdzwemmers kwamen in actie. Na 84 starts konden er 56 persoonlijke records en dertien clubrecord genoteerd worden. Negen zwemmers behaalden zelfs vier persoonlijke records! De broers van Rik den Otter (Luuk en Tom) wilden ook wel eens proberen hoe het wedstrijdzwemmen is, en deden dat bepaald niet onverdienstelijk.

25 meter vlinderslag
Als eerste werd de 25 meter vlinderslag gezwommen en die afstand leverde zestien persoonlijke records op. De grootste verbetering was voor Macs vd Doelen: maar liefst vijf seconden sneller dan zijn pr uit 2010 (in 2011 zwom Macs niet mee). Tom en Luc vd Loo tekenden voor verbeteringen van 2,9 en 2,4 seconde, terwijl Jeroen van Dinther en Anouk van Os bijna twee seconden sneller dan ooit waren. Rachel Brunnen was exact een seconde sneller dan haar oude pr. Clubrecords op deze afstand waren er voor Rik den Otter, die voor het eerst 25 meters zwom, bij de junioren 1-2 en voor Mark van Dinther bij de jeugd 1-2.

25 meter rugslag
Ook op de rugslag (12 pr's) was de grootste verbetering voor Macs: 2,78 seconde dit keer. Tom was bijna twee seconden sneller dan ooit, terwijl Marleen van Dijk, Anouk van Os, Mark en Jeroen van Dinther meer dan een seconde sneller waren. Voor Mark en Rik waren er wederom clubrecords.

25 meter schoolslag
De 25 meter schoolslag leverde vijftien persoonlijke records op. Macs en Tom verbeterden zich met bijna vier seconden. Jeroen en Luc waren ruim twee seconden sneller dan hun oude toptijd. Pim, Anouk van Os en Isa verbeterden zich met meer dan een seconde. Er konden maar liefst 5 nieuwe clubrecords geschreven worden op de 25 school: voor Isa, Anouk van Lokven, Manissa vd Brand, Macs en Mark.

25 meter vrije slag
Op de slotafstand waren er veertien persoonlijke records. Macs was 4,3 seconde sneller dan ooit, terwijl Luc drie seconden van zijn oude pr afhaalde. Broer Tom was 2,6 seconde sneller en Anouk van Os iets meer dan 2. Jeroen was bijna anderhalve tel sneller en Marleen 1,3 seconde. Clubrecords waren er voor Isa en Anouk van Lokven, die beiden dezelfde tijd lieten klokken, voor Rik en voor Mark.

Klassement
Ook dit jaar werd een klassement over vier afstanden bijgehouden. Absolute winnaar bij de jongens/heren was Mark, met 0.56.02. Rik volgde met 1.05.47 gevolgd door Jeroen met 1.07.42. Bij de dames waren er twee winnaressen: Manissa en Sandra Schellekens zwommen beiden net onder de 1.10: 1.09.95. Anouk van Lokven zwom naar 1.10.45.Geen opmerkingen: