zondag 30 september 2012

Uitslag D2 30 september in Eindhoven

Zondag 30 september werd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. In het donkere en warme Ir. Ottenbad in Eindhoven-Noord namen de 22 zwemmers van Neptunus '58 het op tegen zwemmers van Aegir (Eindhoven), ZPK Budel (Budel) en WZV (Waalwijk). Er werden 27 persoonlijke records gezwommen en dertien medailles behaald.

De middag begon met de 4 x 100 vrij voor dames. Sandra Schellekens, Aniek Pennings, Anouk van Lokven en Elke Schellekens kwamen tot de vierde plaats. Daarna volgden de jongens tot en met 15 jaar met de 4 x 50 wissel. Het topteam ging van start met Jeroen van Dinther op de rugslag, die zijn pr met een halve seconde aanscherpte. Vervolgens zwommen Macs vd Doelen en Rik den Otter op de schoolslag en vlinderslag rond hun toptijden, waarna Luc vd Loo het afmaakte met de vrije slag in een tijd die bijna een seconde onder zijn beste tijd ligt. De heren werden met grote overmacht (maar liefst 18 seconden voorsprong!) eerste.

Daarna was het tijd voor de individuele nummers. Anouk van Os, Selina Janssen en Pim de Crom kwamen in actie op de 100 wissel en 100 vrij. Voor Selina was het pas de eerste wedstrijd, maar ze had haar zenuwen ('gezonde spanning') goed in bedwang. Anouk was 2,5 seconde sneller dan ooit op de 100 wissel en werd vierde, op slechts 0.2 seconde van het brons. Het brilletje van Selina schoot bij de start af, maar ze zwom gewoon door en eindigde in een mooie tijd als zevende. Pim verbeterde zijn persoonlijke record met ruim vier seconden en behaalde een zilveren medaille. Op de 100 vrij waren de dames Pim net te snel af. Anouk verbeterde haar beste tijd met ruim drie tellen en dook met 1.19.67 voor het eerst onder de 1.20. Die verbetering leverde haar een bronzen medaille op. Haar tussentijd na 50 meter was eveneens sneller dan ooit. Ze bleef Selina net voor: 1.20.24. Zij moest genoegen nemen met de vierde plaats, maar zwom wel schitterende tijden voor een debutante. Pim liet 1.20.60 klokken en behaalde daarmee zilver.

De jaargangen 1997 en 1998 hadden de 50 vrij en 100 school op het programma. Bo Sluijpers is twee jaar geleden gestopt met zwemmen, maar is dit seizoen weer teruggekeerd. In Eindhoven was ze meteen succesvol, met een zilveren medaille op de 50 vrij. Isa vd Ven was 0.8 seconde sneller dan ooit en werd vierde. Het verschil met de derde plaats was slechts 0.1 seconde. Rachel Brunnen eindigde op 0.03 van Isa als vijfde en was eveneens 0.8 seconde sneller dan haar oude toptijd. Marleen van Dijk werd elfde en bleef een fractie boven haar beste tijd. Bij de jongens was Macs de snelste dankzij een verbetering van 0.12 seconde. Luc verbeterde zijn pr met 0.6 seconde en werd vierde. Voor Jeroen was er de zesde plaats met een verbetering van zijn slechts twee weken oude pr met een volle seconde. Martijn Eickmans bleef iets boven zijn beste tijd en werd tiende. Op de 100 school was Isa drie seconden sneller dan haar oude pr en behaalde ze een bronzen medaille. Bo, Rachel en Marleen eindigden op de plaatsen 7, 8 en 9. Rachel verbeterde haar pr met 3,5 seconde en Marleen met bijna 2 seconden. Ook na 50 meter was Marleen nog niet eerder zo snel. Bij de jongens was er ook een medaille voor Neptunus '58. Jeroen was ruim drie seconden sneller dan zijn oude pr en behaalde daarmee zilver. Macs kon goed mee met Jeroen en dat resulteerde in een verbetering van zijn pr van begin dit jaar met maar liefst 8,5 seconde! Hij behaalde daarmee de vierde plaats. Martijn was ruim een halve seconde sneller en eindigde als achtste. Luc tikte helaas met één hand aan bij een van de keerpunten of de finish en werd gediskwalificeerd. Sinds dit seizoen betekent dat dat er ook geen tijd meer in de uitslag opgenomen wordt.

Voor de zwemmers uit 1995 en 1996 was er een zwaar programma deze eerste ronde, met de 100 vlinder en 200 vrij. Lara vd Ven werd vierde op de 100 vlinder in een tijd die iets boven haar pr lag. Demi van Os zwom deze afstand voor het eerst, maar deed dat uitstekend en eindigde op nog geen seconde van Lara als zesde. Ze bleef daarmee Zoë Hellings (zevende) nipt voor. Zoë verbeterde haar persoonlijke record van vier jaar geleden met een halve seconde. Aniek was absoluut niet fit en eindigde als elfde. Omdat Neptunus '58 geen jongens in deze jaargangen heeft, werd Rik (1999) ingezet in deze programmanummers. Hij liet echter zien dat hij goed mee kan met de jongens die drie tot vier jaar ouder zijn dan hij. Op zijn allereerste 100 vlinder bleef hij met 1.18.02 ruim binnen de Brabantse limiet (1.22.50) en behaalde hij bovendien de bronzen medaille. Op de 200 vrij was er verrassend zilver voor Demi, die anderhalve tel van haar pr af zwom. Aniek werd vierde, Lara vijfde en Zoë zevende. Rik verbeterde zijn pr met negen seconden en is nog iets meer dan een seconde verwijderd van een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen. Zijn toptijd leverde een bronzen medaille op.

Voor de senioren (1994 en ouder) stond de 50 school en 100 wissel op het programma. Anouk van Lokven verraste zichzelf door de bronzen medaille op de 50 school in de wacht te slepen. Ze bleef slechts 0.11 seconde boven haar beste tijd. Manissa vd Brand en Elke deden weinig voor elkaar onder met de zesde en zevende plaats met slechts 0.01 seconde verschil. Sandra werd tiende en Jet eindigde als twaalfde. Omdat er ook geen heren beschikbaar waren tijdens deze wedstrijd, nam Tom vd Loo (1997) de honneurs waar, en met succes. Op de 50 school was hij maar liefst drie seconden sneller dan zijn pas zes maanden oude persoonlijke record en behaalde hij de zilveren medaille. Op de 100 wissel greep Sandra net naast de medailles met de vierde plaats op slechts 0.06 seconde van het brons. Anouk werd achtste, Elke negende, Manissa tiende en Jet veertiende.Manissa was 0,3 seconde sneller dan haar oude pr van een jaar geleden. Tom verbeterde zich met ruim 4 tellen en behaalde zijn tweede zilveren medaille van de middag.

Tot slot zwommen Rik, Macs, Jeroen en Luc de 4 x 100 vrij. Voor deze jongens was het de vierde start van de middag, na de 4 x 50 wissel en twee persoonlijke nummers. Desondanks werden er redelijke tijden geklokt en behaalde de vier jongens (13, 14, 15 en 14 jaar oud) een knappe derde plaats bij de jongens tot en met 17 jaar.

Foto's door Esra Pennings (die een succesvol debuut als coach maakte): Foto's

Uitslag
Tussenstand D2-competitie

Boven: Demi, Anouk, Bo, Anouk en Isa.
Onder: Pim, Macs, Tom, Rik en Jeroen

Geen opmerkingen: