zondag 11 november 2012

Uitslag D2 ronde 2, 11 november in Gemert

Zondag 11 november hebben 22 zwemmers meegedaan aan de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Neptunus '58 was samen met Aegir (Eindhoven) en ZPK Budel (Budel) ingedeeld in het vierbanenbad van Hydra in Gemert.


De middag begon met de 4 x 100 vrij voor heren. Helaas waren er deze wedstrijd geen heren senioren beschikbaar, en dus gingen vier junioren (gemiddelde leeftijd 14 jaar) de strijd aan met de andere verenigingen. Rik den Otter opende met een kleine verbetering van zijn persoonlijke record. Luc vd Loo, Jeroen van Dinther en Macs vd Doelen maakten het vervolgens af en eindigden als vierde. Daarna volgde de 4 x 50 wissel voor meisjes. Demi van Os, Lara vd Ven, Julia vd Staak en Aniek Pennings eindigden op de tweede plaats.

Vervolgens stonden de individuele nummers op het programma. De zwemmers uit 1999 en 2000 zwommen de 100 school en 100 rug. Op de schoolslag was Rik den Otter de beste en was het zilver voor Pim de Crom. Rik verbeterde zijn persoonlijke record op de 50 school maar bleef op de 100 meter net boven zijn beste tijd. Pim verbeterde zijn persoonlijke record met ruim twee seconde. Wessel Verhoeven was 4.4 seconde sneller dan ooit en eindigde als zesde. Bij de meisjes was er zilver voor Anouk van Os, die 0.3 seconde sneller dan ooit was. Selina Janssen zwom deze afstand voor het eerst en eindigde met 2 pr's (50 en 100 meter) als achtste. Op de 100 rug was er wederom goud voor Rik, met een pr van 0.8 seconde. Pim werd vijfde en was 9.5 seconde sneller dan zijn pr van bijna twee jaar geleden. Wessel verbeterde zijn tijd met meer dan drie tellen en werd zesde. Selina was bij haar debuut op de 100 rug de snelste. Anouk was zo'n vier tellen sneller dan haar oude pr van een jaar geleden en behaalde verrassend de bronzen medaille.

Voor de zwemmers uit 1997 en 1998 stonden de 50 vlinder en 100 vrij op het programma. Macs vd Doelen en Tom vd Loo streden om de bronzen medaille op de vlinderslag, een strijd die gewonnen werd door Macs met slechts 0.01 seconde voorsprong. Wel was Tom maar liefst zes seconden sneller dan zijn één jaar oude persoonlijke record. Zijn jongere broer Luc eindigde als vijfde en Martijn Eickmans als negende. Julia vd Staak won het goud bij de meisjes, maar bleef net boven haar pr en de Brabantse limiet. Rachel Brunnen werd zevende, Bo Sluijpers achtste, Isa vd Ven tiende en Marleen van Dijk twaalfde. Op de vrije slag was Tom negen seconde sneller dan zijn oude pr van maart dit jaar en eindigde als achtste. Macs verbeterde zijn pr met een halve seconde en werd vijfde. Marleen was vijf seconden sneller dan ooit en behaalde de achtste plaats. Isa verbeterde zich met ruim twee seconden en werd daarmee vierde, op slechts 0.07 van het brons. Julia verbeterde haar beste tijd met drie seconden en behaalde daarmee zilver. Voor Martijn (9e plaats), Luc (brons), Rachel (12e) en Bo (6e) waren er geen persoonlijke records.

De 50 school en 200 wissel werd voorgeschoteld aan de zwemmers uit 1995 en 1996. Jeroen van Dinther (1997) was ook ingedeeld in deze nummers, en deed het zeker niet onverdienstelijk. Op de 50 meter schoolslag bleef hij iets boven zijn beste tijd van twee maanden geleden, maar veroverde hij wel een zilveren medaille. Op de 200 wissel verbeterde hij zijn persoonlijke record met acht seconden en ook op 50 meter vlinderslag was hij nog niet eerder zo snel. Jeroen eindigde als zesde. Bij de meiden eindigde Lara vd Ven als vijfde, Demi van Os zevende en Aniek Pennings achtste. Op de wisselslag zwom Demi negen seconde sneller dan haar oude pr. Demi behaalde zilver, Aniek brons en Lara eindigde als vierde.

Voor de dames en heren stond de 200 vrij en 100 rug op het programma. Sandra Schellekens behaalde de zilveren medaille, maar bleef net als Anouk van Lokven, Elke Schellekens en Esra Pennings boven haar beste tijd. Ook op de rugslag konden de vierde dames zich niet verbeteren. Sandra werd vierde, Elke zevende, Anouk dertiende een Esra vijftiende.


De medailles zullen worden nagestuurd en op een later moment tijdens een training worden uitgereikt.

Geen opmerkingen: