zondag 9 december 2012

Uitslag limietwedstrijd 9 december in Oss

Zondag 9 december hebben zes zwemmers meegedaan aan een limietwedstrijd in Oss. Daarbij was Gerard Eickmans de starter.De eerste afstand op het programma was de 100 meter schoolslag. Julia vd Staak dook met 1.30.23 onder het clubrecord van Linda Schellekens uit 2004. Wel bleef ze iets boven haar beste tijd, gezwommen in mei in Zweden. Jeroen van Dinther bleef 0.06 boven zijn persoonlijke record uit september van dit jaar. Op de 100 meter rugslag was Rik den Otter weer driekwart sneller dan zijn pas vier weken oude pr. Vervolgens stond de 50 vlinder op het programma. Sandra Schellekens zwom 0.14 sneller dan haar pr uit 2010. Julia bleef een kwart tel boven haar pr. Bij de jongens verbeterde Macs vd Doelen zijn pr met een kwart tel, terwijl Martijn Eickmans iets boven zijn beste tijd bleef. Wel was Martijn maar liefst vijf seconden sneller dan vier weken geleden bij de competitiewedstrijd in Gemert! Op de 100 vrij waren er twee persoonlijke records. Julia verbeterde haar tijd uit Gemert met iets meer dan een halve seconde en Jeroen dook met 1.09.66 voor het eerst onder de 1.10 met een verbetering van exact een halve seconde.
Na de pauze was het de beurt aan Rik voor de 200 meter wisselslag. Zijn tijd stond al sinds april en dus werd er een persoonlijk record verwacht. Hij verbeterde zijn toptijd met maar liefst 14 seconden. Na de 100 rug (iets meer dan een seconde) bleef hij ook op deze afstand net boven de Brabantse limiet (bijna 2 seconden). Rik heeft zich wel al gekwalificeerd voor de 100 vlinder en 100 vrij voor de Brabantse Winter Kampioenschappen begin januari in Eindhoven.
De slotafstand was de 50 vrij, met vier deelnemers. Sandra bleef een halve tel boven haar pr. Bij de jongens ging Martijn als een speer. Na een snelle reactietijd van 0.68 eindigde de elektronische tijdwaarneming na 35.82, bijna een seconde sneller dan ooit! Jeroen was iets minder goed van het blok weg en bleef mede daardoor iets boven zijn beste tijd. Tot slot verbeterde Macs zijn pr met 0.28 en komt hij steeds dichter bij de grens van dertig seconden.

Geen opmerkingen: