zondag 20 januari 2013

Uitslag D2-competitie 20 januari in Best

Zondag 20 januari werd in Best de derde competitiewedstrijd gezwommen. 20 zwemmers en hun ouders trotseerden het winterse weer en kwamen in totaal 40 keer individueel aan de start. Daarnaast kwamen er drie estafetteteams in actie. Dat leverde vijftien medailles en een vracht aan persoonlijke records op.

De eerste start was voor Pim de Crom, Macs vd Doelen, Rik den Otter en Luc vd Loo. De vier jongens, gemiddeld nog geen 14 jaar oud, zwommen de 4 x 100 wissel bij de heren senioren. Pim zwom als startzwemmer maar liefst vier seconden sneller dan zijn pas twee maanden oude persoonlijke record. De jongens eindigden als tweede. Demi van Os zwom als startzwemster van de 4 x 100 vrij eveneens een pr. Zij was bijna twee seconden sneller dan haar beste tijd. Samen met Lara vd Ven, Bo Sluijpers en Isa vd Ven eindigde ze als tweede.

Naomi Janssen was de jongste zwemster van Neptunus '58. De pas 8 jaar oude Vinkelse zwom haar eerste wedstrijd en moest meteen starten met de zwaarste slag: 25 meter vlinderslag. Ze deed het echter uitstekend en zette een mooie tijd op de klokken, waarmee ze helaas net buiten de medailles viel met een vierde plaats. Ook de 50 rug ging uitstekend, maar helaas kwam ze net te kort voor een (bronzen) medaille. Ze eindigde weer als vierde.
Haar zus Selina zwom net als Anouk van Os de 50 vlinder en 50 vrij. Anouk verbeterde haar pr op de 50 vlinder met maar liefst twee tellen en behaalde daarmee het goud. Selina zwom deze afstand voor het eerst en veroverde na Anouk het zilver. Op de vrije slag verpulverde Selina haar beste tijd. Voor de start zei ze nog dat de 33.5 waarmee de snelste zwemster ingeschreven stond 'wel heel erg snel was'. Maar dat bleek wel mee te vallen, want Selina zette 33.88 op de klokken, en verbetering van haar pr met maar liefst vier tellen en goed voor het brons. Anouk eindigde als zesde met een pr van anderhalve seconde. Pim de Crom en Wessel Verhoeven zwommen dezelfde afstanden. Op de vlinderslag was het goud wederom voor Neptunus '58: Pim verbeterde zijn pr met drie seconden en was duidelijk de snelste. Verrassend was het brons voor Wessel, met een verbetering van vier seconden! Op de vrije slag was er zilver voor Pim met dank aan een aanscherping van zijn pr met 3,5 seconde. Wessel zwom maandag in de training al twee tellen onder zijn pr en wist het in Best nog beter te doen: hij was drie seconden sneller dan ooit, en belandde daarmee op de vijfde plaats.
Op de 50 rug en 100 wissel was Neptunus '58 met drie zwemsters en drie zwemmers vertegenwoordigd. Isa  behaalde zilver op de 50 rug met een verbetering van haar pr met 0.8 seconde. Het brons was voor Rachel Brunnen met een verbetering van ruim anderhalve tel. Bo eindigde op de zevende plaats. Op de wisselslag was er goud voor Isa met een kleine verbetering. Rachel behaalde haar tweede brons van de middag en Bo moest genoegen nemen met de vierde plaats. Bij de jongens waren er wel pr's voor Macs en Luc, maar helaas geen podiumplaatsen: de jongens werden vierde en vijfde. Macs verbeterde zich met 3 tellen en Luc met bijna één tel. Martijn Eickmans werd zesde. Op de wisselslag waren er wel medailles: Macs was drie seconden sneller dan een jaar geleden en behaalde goud. Het zilver was voor Luc en de vierde plaats was voor Martijn.
Demi van Os, Lara vd Ven en Rik den Otter zwommen de 50 vrij en 100 rug. Demi was 0.6 seconde sneller dan haar pr en eindigde net naast het podium als vierde. Lara werd zevende. Rik zwom twee leeftijdscategorieën hoger, maar behaalde wel zilver op de 50 vrij. Hij verbeterde zijn beste tijd met 0.15 seconde en zal over twee weken deze afstand mogen zwemmen op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Eindhoven. Op de 100 rug was er voor Demi zilver met een pr van 0.7 seconde. Lara bleef boven haar beste tijd en eindigde als zevende. Rik zwom naar eigen zeggen niet goed, maar was wel een fractie sneller dan ooit en behaalde de vijfde plaats.
Vijf dames kwamen in actie op de 100 school en 100 vrij. Er werden geen persoonlijke records gezwommen. Manissa vd Brand kwam net te kort voor een medaille op de schoolslag. Esra Pennings bleef nog geen seconde boven haar beste tijd en behaalde de achtste plaats. Daar tussen zwommen Sandra en Elke Schellekens naar de zesde en zevende plaats. Jet eindigde als elfde. Op de vrije slag behaalde Sandra goud. Manissa werd zesde, Esra negende, Elke tiende en Jet elfde. Elke zwom haar laatste wedstrijd op Nederlandse bodem voordat ze op woensdag 30 januari naar Australië vliegt om daar zes maanden stage te gaan lopen. Bij de heren kwam de vijftienjarige Tom vd Loo in actie. Op de schoolslag verpulverde hij zijn oude toptijd met maar liefst 8 seconden! Hij behaalde daarmee de vierde plaats. Op de 100 vrij was hij 3,5 seconde sneller dan hij in november vorig jaar was en werd hij wederom vierde. Hij verbeterde zijn pr halverwege met anderhalve tel!

Tot slot zwommen Isa, Anouk, Rachel en Bo de 4x50 wissel en behaalden daarmee de eerste plaats.

Geen opmerkingen: