maandag 25 februari 2013

Uitslag SLAK 25 februari in Schijndel

Maandag 25 februari werden weer de Schijndelse Lange Afstands Kampioenschappen gehouden, waarbij  21 zwemmers in actie kwamen.

Naomi Janssen ging van start op de 200 meter vrije slag. De afgelopen week 9 jaar geworden zwemster zwom in wedstrijden nog niet verder dan de 50 vrij, en dus liet ze persoonlijke records noteren op zowel de 100 als de 200 meter vrije slag.

Vervolgens ging er in totaal 12 zwemmers van start op de 400 meter vrije slag. In serie 1 zwommen Wessel Verhoeven en Selina Janssen deze afstand voor het eerst. Wessel verbeterde zijn pr op de 200 vrij van een jaar geleden met bijna vijf seconden. Selina zwom ook nog geen 200 vrij, en dus waren er ook 2 pr's voor haar. De dertienjarige zwom de vierde tijd overall. Anouk van Os zwom nog geen halve seconde boven haar beste tijd. In serie 2 verpulverde Tom vd Loo zijn beste tijd met maar liefst 1 minuut en vier seconden! Ook zijn tussentijd na 200 meter was een nieuw persoonlijk record. In de derde serie was er een fikse verbetering voor Rik den Otter. Hij was 37 tellen sneller dan een jaar geleden en was de snelste zwemmer deze SLAK op de 400 vrij.

Zeven zwemsters en één zwemmer gingen van start op de 400 meter wisselslag. Pim de Crom was na de 100 vlinder al vijf seconden sneller dan ooit en na de 400 meter was hij 19 tellen sneller dan zijn pr van een jaar geleden. Bij de dames waren er vijf debutantes. Demi van Os was de snelste debutante en ze bleef Lara vd Ven, die de 400 wissel al eerder zwom. Zoë Hellings zwom eveneens voor het eerst de zwaarste afstand en werd derde bij de meiden uit 1996. Isa vd Ven is een hele week ziek geweest en had niet getraind. Die rust had haar blijkbaar goed gedaan, want behalve een logisch pr op de 400 wissel (eerste keer dat ze deze afstand zwom), was er ook een verbetering van twee seconden op de 100 vlinder. Marleen van Dijk zwom nog nooit de 100 vlinder, maar durfde nu de 400 wissel aan. Dat leverde haar twee pr's op. Esra Pennings was de laatste zwemster die voor het eerst de 400 wissel aandurfde.

In totaal werden er 18 persoonlijke records gezwommen.

Uitslag
Uitslag per zwemmer

Geen opmerkingen: