maandag 18 maart 2013

Uitslag Speedo/Swimkick 17 maart in Uden

Zondag 17 maart hebben Pim de Crom, Naomi Janssen en Rik den Otter meegedaan aan de vierde Speedo/Swimkickwedstrijd van dit seizoen in Uden.


De coaching bij deze wedstrijd was in handen van Isa vd Ven, ondanks dat ze slechts drie weken ouder is dan Rik. In het kader van haar verplichte maatschappelijke stage had ze bij de vorige Speedo/Swimkickwedstrijd al coachingservaring opgedaan.

Naomi kwam in actie op de 25 vrij en 25 vlinder. De vrije slag zwom ze voor de eerste keer in een wedstrijd. De 25 vlinder had ze voor het eerst gezwommen op 20 januari: het was haar allereerste start destijds! In Uden was ze maar liefst 1.6 seconde sneller. In beide gevallen wist Naomi als eerste van haar serie aan te tikken en in totaal eindigde ze op beide afstanden als tweede. Daarmee behaalde ze dus de zilveren medaille op zowel de vrije slag als de vlinderslag.

Voor Pim en Rik stonden de 200 school en 200 wissel op het programma. Pim verbeterde op de schoolslag  maar liefst drie pr's! Op de 50 meter was hij driekwart tel sneller dan ooit, op de 100 meter 1.3 en op de 200 meter maar liefst acht seconden. Rik zwom 1 seconde boven zijn beste tijd. Rik werd vierde en Pim vijfde. Op de 200 wissel behaalde Rik een gouden medaille. De tijd was ook belangrijk: met 2.50.03 dook hij onder de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Pim eindigde op de 200 wissel als tiende met een verbetering van zijn pr met 2.4 seconde.

Uitslag Speedo
Uitslag Swimkick

Geen opmerkingen: