zondag 30 juni 2013

Uitslag Netherlands Invitational 29 juni in Eindhoven (50)

Zaterdag 29 juni heeft een bescheiden groepje van vier zwemmers meegedaan aan de Netherlands Invitational. Dit is een tweedaagse wedstrijd die al jaren gehouden wordt in het 50-meterbad in Eindhoven, eerst in de oude Tongelreep en tegenwoordig in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Neptunus '58 heeft vele jaren deelgenomen aan de 'Internationale', maar was sinds 2008 afwezig. 


Bij de editie van 2013 kwamen Naomi en Selina Janssen, Mathijs vd Oever en Sandra Schellekens in actie. Hoewel Naomi pas in de middag in het 25-meterbad (springbad) in actie zou komen, dook ook zij bij het inzwemmen even het 50-meterbad. De conclusie van Naomi en Mathijs, die beiden voor het eerst in een 50-meterbad zwommen was dat het toch wel heel ver was, 50 meter zonder keerpunt. Selina en Sandra hebben al meer ervaring op de lange baan. 
Helaas begon de dag niet zo goed voor Naomi, want ze kwam met haar pink tussen de deur te zitten. Gelukkig bleek na een kwartier koelen met een icepack de schade mee te vallen en kon ook zij gewoon haar afstanden zwemmen.

De eerste die het water in dook was Selina op de 50 vrij. Haar PR van 31.79 staat sinds begin mei, en tijdens de Brabantse Zomer Kampioenschappen lukte het haar net niet om die tijd te verbeteren. Nu slaagde ze glansrijk in haar doel, want met 31.28 was ze een halve seconde sneller dan ooit. Ze behaalde een prachtige achtste plaats bij de meisjes 1998-1999. Sandra tikte aan na 31.61 en was daarmee 0.7 seconde langzamer dan toen ze begin mei haar PR zwom. Ze eindigde als achttiende bij de dames. Mathijs zwom vervolgens voor het eerst de 50 meter schoolslag. Hij bleef mooi binnen de minuut met 59.89 en eindigde daarmee als 27e. Tot slot van de eerste sessie stond nog de 200 vrij op het programma voor Selina en Sandra. Selina was ingeschreven met haar tussentijd van de 400 vrij en dus werd een tijdsverbetering wel verwacht. De veertienjarige zwemster was maar liefst 17 seconden sneller dan haar beste tijd. Daarmee eindigde ze als 22e. Sandra bleef een fractie boven haar tijd van de NK Masters begin mei en behaalde de 19e plaats.
Na de opmars met het voorstellen van alle verenigingen rondom het grote bad was het tijd voor de middagsessie, met eerst weer Selina en Sandra op de 100 rug. Sandra tikte als eerste van haar serie aan na 1.25.92 en verdiende daarmee een mooie pen. Bij deze wedstrijd krijgt namelijk iedereen die zijn of haar serie wint een kleinigheidje. In totaal werd Sandra 25e. Selina bleek net iets sneller dan Sandra met 1.25.78 en eindigde als 17e. Tot slot zwom Mathijs nog de 50 vrij. Bij zijn eerste wedstrijd in thuisbad de Molen Hey zwom hij 50.32 en nu in Eindhoven liet hij zien erg veel vooruit te zijn gegaan. Hij tikte namelijk aan na 45.93, ruim vier seconden onder zijn oude toptijd! Daarmee eindigde hij als 35e.
Precies nadat Selina klaar was met haar derde afstand mocht haar zusje voor het eerst in actie komen, en wel op de 50 vrij. Naomi bleek tijdens het zwemmen geen last te hebben van haar gekneusde pink en ging als een speer. Ze verbeterde haar PR met 5,5 seconde en eindigde als vijfde. Op de dubbele afstand startte ze al in de eerste serie omdat haar PR een tussentijd van de 200 meter was. De negenjarige bleek de snelste en veroverde daarmee een eendje. Dat ze haar persoonlijke toptijd met maar liefst 25 (!!!) seconden scherper stelde was een leuk detail, maar het leukste van de middag vond ze de winst van het eendje! Naomi eindigde als zevende. Tot slot zwom ze nog de 50 meter rugslag. Daarop bleef ze slechts 0.05 boven haar beste tijd en behaalde ze de vijfde plaats.

Livetiming 25-meterbad
Livetiming 50-meterbad

Geen opmerkingen: