zondag 25 augustus 2013

Uitslag open water 25 augustus in Oosterhout

Zondag 25 augustus werd deel twee van het open water weekend gezwommen. Na Oirschot op zaterdag kwamen ook op zondag in Oosterhout Marios vd Bersselaar en Sandra Schellekens in actie.

Marios zwom zijn vaste programmanummer, de 1000 meter schoolslag. Na zijn winst een dag eerder in Oirschot was er in Oosterhout een vijfde plaats met wederom een tijd binnen de 25 minuten: 24:56,28. Dit is twee tellen sneller dan bij zijn vorige optreden in Oosterhout in 2010.
Sandra zwom tweemaal de 1000 meter vrije slag. Bij de eerste keer bij de masters stonden blijkbaar de sluizen open, want er werd verrassend snel gezwommen, vaak sneller dan bij de heren! Het leverde Sandra voor het eerst dit seizoen een tijd binnen het kwartier op: 14:54,30. Dit was haar snelste tijd in drie jaar en ze behaalde de zevende plaats. Anderhalf uur later stonden de sluizen blijkbaar weer dicht, want er werd aanmerkelijk minder snel gezwommen. Na 15:30,67 tikte Sandra als zeventiende aan bij de dames.


Brabantbeker klassement
  • Marios staat zestiende in het klassement voor de masters schoolslag. In de masterklassementen worden alle leeftijden met elkaar vergeleken door middel van leeftijdscorrecties. De vijfde en laatste wedstrijd voor de Brabantbeker is op 14 september in Hank.
  • Sandra staat momenteel tweede in het masters vrije slag klassement. Er volgen nog twee wedstrijden: de Europese Master Kampioenschappen (3000 meter) in Eindhoven op 7 september en een week later de wedstrijd in Hank.
  • Bij de dames vrije slag staat Sandra achtste. De vijfde en laatste wedstrijd voor dit klassement is in Hank.
Nederlands klassement
  • Marios staat vijfde bij de masters schoolslag 55-59 jaar. Wanneer hij ook in Hank succesvol de kilometer volbrengt, heeft hij zijn klassement vol.
  • Sandra staat zesde bij de masters vrije slag 25-29 jaar. In Eindhoven zal ze normaal gesproken haar klassement vol zwemmen. Deelname in Hank aan het masters vrije slag programma kan er toe leiden dat ze haar slechtste resultaat mag wegstrepen.
  • Het dames vrije slag klassement, waarvoor 40 kilometer vereist is, zal Sandra niet volzwemmen.

Geen opmerkingen: