zondag 7 september 2014

Uitslag open water 7 september in Nieuwegein

Na vijf open water wedstrijden onder slechte omstandigheden (regen, wind en een lagere watertemperatuur) was het zondag 7 september eindelijk mooi weer. In Nieuwegein stond die dag de tweede editie van de Merwedechallenge op het programma, een open water wedstrijd in de Merwede. Sandra Schellekens kwam tweemaal in actie.
De eerste afstand was de 1000 meter vrije slag voor masters. Deze afstand was de reden dat de 29-jarige zwemster naar Nieuwegein gereisd was, aangezien ze momenteel derde staat in het Nederlands Klassement op korte afstand van de nummer 2. Dankzij een erg sterke 15.22.39 (ruim twintig seconden sneller dan haar snelste tijd dit seizoen) en goed voor de tweede plaats, verbeterde ze haar totaaltijd over de vijf snelste afstanden met meer dan een minuut! De afstand tot de nummer 2 is nu nog slechts 19 tellen. Als Sandra bij de laatste open water wedstrijd van aanstaande zaterdag in Sleeuwijk onder de zestien minuten blijft, en de nummer 2 achter haar eindigt, zal ze de tweede plaats voor zich op kunnen eisen.
Na enkele uren van het zonnetje te hebben genoten stond nog de 1500 meter vrije slag voor dames op het programma. Ook deze afstand verliep uitstekend en met 23.53.71 was ze meer dan een minuut sneller dan een week eerder in Oirschot. De eindtijd was ook nog een verbetering van haar snelste tijd ooit. Haar pr op deze afstand stond op 24.06 en dateerde alweer uit 2008.

Uitslag

Geen opmerkingen: