zondag 7 december 2014

Uitslag limietwedstrijd 7 december in Oss

Vier zwemmers doken zondag 7 december het water in bij de limietwedstrijd in Oss.

In het koude water kwam als eerste Selina Janssen aan de start op de 100 meter rugslag. De eerste start was vals, de tweede ook maar omdat die, door een fout van de officials, ook 'teruggefloten' werd, kon Selina pas bij de derde start echt gaan beginnen aan haar vier banen. Helaas kreeg ze een flinke slok water binnen, waardoor ze boven haar persoonlijke record bleef. Vervolgens zwom haar zusje Naomi de 50 vlinder. Ze verpulverde haar toptijd van maart met maar liefst 4,5 seconde! Sandra Schellekens verloor op diezelfde afstand de strijd van Pim de Crom met 0.08 seconde. Voor Pim betekende het een verbetering van zijn pas drie weken oude PR met 0,3 seconde. Selina zwom op de 100 vrij 0.04 sneller dan haar oude PR.
Naomi ging na de 50 vlinder nog van start op de 200 wissel. Ook op de eerste 50 meter vlinderslag bleef ze onder haar oude toptijd van vóór deze wedstrijd. Haar eindtijd was maar liefst 5 seconden sneller dan haar oude PR. Sandra zwom op de 100 vlinder en bleef voor het eerst sinds maart 2012 weer onder de 1.20.
De slotafstand was de 50 vrij. Naomi had er al twee zware afstanden op zitten, maar ging gewoon door met PR's zwemmen. De tijd van juli dit jaar werd met driekwart tel aangescherpt. Selina was zeer blij, want na vele pogingen dook ze éindelijk onder de grens van 31 seconden. Ze is nog minder dan een halve tel verwijderd van de Brabantse limiet. Pim zorgde voor een passende afsluiting van de middag. Zijn PR verbeterde hij drie weken geleden tijdens de 100 vrij al van 34.00 naar 32.56 en zwom hij exact 30 seconden!

Geen opmerkingen: