zondag 8 februari 2015

Uitslag masterwedstrijd 8 februari in Veldhoven

De twee masterzwemmers van Neptunus '58, Frank Hovenier en Sandra Schellekens, gingen zondag 8 februari van start bij de eerste masterwedstrijd van 2015. Beiden komen dit jaar voor het eerst uit in de categorie 30+.

Omdat de zwemmers van BZV een zieke hadden, werd Frank gevraagd om mee te zwemmen in de estafette 4 x 50 wissel. Het team zwom buiten mededinging, met Frank op de schoolslag. 
De eerste individuele afstand was de 50 vrij. Frank werd vierde in een nieuw masterrecord en Sandra was de snelste in haar categorie, eveneens in een nieuw masterrecord. Op de 25 vlinder waren er twee overwinningen en twee masterrecords. Frank was iets langzamer dan zijn snelste tijd uit 2014, terwijl Sandra een tiende van een seconde sneller was dan vorig jaar. Op de 25 vrij was Frank 0,05 langzamer dan vorig jaar, maar pakte hij wel de winst in een nieuw masterrecord. Sandra werd op 0,01 seconde tweede, maar ze was wel twee tienden sneller dan vorig jaar. Ook voor haar een nieuw masterrecord. 
Voor Frank was de slotafstand de 50 rug. Hoewel het keerpunt niet goed ging, werd hij niet gediskwalificeerd. Daarom was er een overwinning en een nieuw masterrecord. Sandra sloot de wedstrijd af met de 400 vrij. Ze zwom een vlakke race, maar bleef boven haar streeftijd. Ze was de snelste in de categorie 30+ en zwom masterrecords op de 100, 200 en 400 vrij.

Uitslag

Geen opmerkingen: