zaterdag 23 mei 2015

Uitslag BZK dag 1, 23 mei 2015 in Eindhoven (50)

Naomi Janssen (11) mocht zaterdag 23 mei voor het eerst deelnemen aan de Brabantse Zomer Kampioenschappen. In het 50-meterbad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion kwam ze aan de start van de 50 meter vlinderslag voor junioren 1 en later. Naomi is zelf pas miniore 5, dus moest het onder andere opnemen tegen meisjes die een jaar ouder zijn. Ze mocht direct in het allereerste programma in de allereerste serie aan de start verschijnen. Naomi tikte aan na 0.43.03 en eindigde daarmee op de 25e plaats. Het was de eerste keer dat ze de 50 vlinder zwom in een 50-meterbad.

Naomi werd tijdens deze wedstrijd gecoacht door Zegenwerp-trainster Joke Minkels, die deze dag het laatste gedeelte (coachen van een wedstrijd) van haar cursus Zwemtrainer 3 afsloot. Dat deed ze met goed gevolgd, waarmee ze haar diploma binnen heeft. Joke, van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

Uitslag

Volgend weekend mag de dan 16-jarige Pim de Crom tweemaal aan de start verschijnen: op zaterdag zwemt hij de 50 vlinder en een dag later de 50 school.

Geen opmerkingen: