zondag 5 juli 2015

Uitslag Netherlands Invitational 4 en 5 juli in Eindhoven

Zaterdag 4 en zondag 5 juli hebben Pim de Crom, Naomi en Selina Janssen en Sandra Schellekens meegedaan aan de Netherlands Invitational, een mede door Zegenwerp georganiseerde internationale wedstrijd met zelfs deelname uit de Verenigde Staten, Curacao en China.Zaterdag kwam Pim als eerste in actie op de 100 rug. Hij zwom deze afstand voor het eerst in een 50-meterbad en wist zelfs een seconde onder zijn PR uit het 25-meterbad te duiken! Hij eindigde als zeventiende bij de jongens 1999-2000. Aan het einde van de middag, die ook deels werd doorgebracht in het golfslagbad, zwom Pim de 200 meter schoolslag. Vanaf de start nam hij de leiding in zijn serie. Pim zwom deze afstand nog niet eerder in het 50-meterbad, maar verpulverde zijn beste tijd uit het 25-meterbad van 2 jaar geleden met maar liefst 21 seconden. Halverwege was hij al twee tellen sneller dan zijn PR op de 100 school van februari in hetzelfde bad.
Sandra kwam zaterdag nog drie keer in actie, nadat ze 's ochtends in het open water in Oss al een derde plaats had behaald bij de 1000 (of eigenlijk 1200) meter vrije slag. Op de 50 vrij werd ze zestiende, op de 100 rug negentiende en op de 50 school 21e.

Zondag kwamen Pim en Sandra wederom in actie, nu ook met Naomi en Selina. Naomi kwam in het 25-meterbad driemaal in actie. Op de eerste afstand, de 100 rug, verpulverde ze haar persoonlijke record met maar liefst vijf seconden. Haar tussentijd was bijna twee tellen sneller dan haar PR op de 50 rug. Ze eindigde als 41e. Vervolgens zwom ze de 100 wissel. Daarop verbeterde ze haar PR met 2.7 seconden en werd ze 53e. Op de afsluitende 100 vrij was ze drie seconden sneller dan ooit en behaalde ze de 57e plaats.
Selina en Sandra zwommen hetzelfde programma, namelijk 100 vrij, 50 rug en 50 vlinder. Op de 100 vrij verbeterde Selina haar persoonlijke toptijd uit het 25-meterbad met 0.8 seconde. Ze was ook exact twee seconden sneller dan ooit in het 50-meterbad en eindigde als vijftiende. Sandra bleef slechts een kwart tel boven haar beste tijd in het 50-meterbad en eindigde als achtste. Op de 50 rug bleef Selina 0.3 boven haar beste tijd en eindigde ze als zevende. Ook Sandra bleef boven haar beste tijd, zij eindigde als dertiende. Op de 50 vlinder verbeterde Selina haar PR uit het 25-meterbad met een seconde en eindige als zestiende. Sandra zwom boven haar beste tijd en werd elfde.
Pim zwom net als de andere drie dames ook de 100 vrij en ook bij hem kwam er een mooie tijd op de klokken. Het was de eerste keer dat hij deze afstand in het 50-meterbad zwom. Helemaal aan het einde van de middag zwom Pim ook nog de 200 wissel. Deze afstand viel hem zwaar, waardoor hij wat langzamer dan verwacht was. Het was de eerste keer dat hij deze afstand in het 50-meterbad zwom. Hij eindigde als tiende.

Sandra viel nog in de prijzen in het masterklassement (25 jaar en ouder), waarbij de tijden over de vier 50 meters bij elkaar opgeteld werden. Ze behaalde de gouden medaille.Geen opmerkingen: