donderdag 23 januari 2020

Uitslag NK Masters 23 t/m 26 januari in Rotterdam

Van donderdag 23 t/m zondag 26 januari zullen zes masters van Neptunus '58 deelnemen aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen in Rotterdam. Donderdag zwommen Ildiko van der Ploeg en Sandra Schellekens de 1500 vrij. Vrijdag komt alleen Rob van de Ven in actie en zaterdag Rob en Mirelle de Kort. Zondag zwemmen Sandra, Rob, Mirelle, Selina Janssen en Linda Schellekens, waarbij de vier dames ook nog 2 estafettes (4x100 vrij en 4x50 wissel) zullen zwemmen.

Volg hun verrichtingen via de livetiming-pagina http://livetiming.knzb.nl/onmk20kb/

Donderdag 23 januari
Ildiko van der Ploeg (30+) en Sandra Schellekens (35+) mochten in het eerste programma op donderdagmiddag de 1500 vrij zwemmen. Ze zwommen samen in de derde van in totaal zeven series. Sandra ging als een raket van start en lag na 50 meter al ruim vijf tellen los van de rest van het veld. Na een mooie vlakke race waarin ze het hele veld ten minste één keer wist te dubbelen. Ze tikte aan na 22 minuten en 33.10 seconden en daarmee was ze bijna anderhalve minuut sneller dan haar inschrijftijd, uit april dit jaar bij de LAC in Schijndel. Het was haar snelste tijd in bijna vier jaar. Sandra komt sinds dit jaar uit in de categorie 35+ en tikte daarbij als vierde in totaal aan. Aangezien de nummers één en twee uit het buitenland komen, mag Sandra voor haar prestatie een zilveren medaille in ontvangst nemen.
Ildiko had vooraf gehoopt een 26-er te zwemmen. Ook bij haar ging het in het koude water sneller dan verwacht, en met een tijd van 25 minuten en 47.69 seconden was ook zij meer dan tevreden. Ze eindigde daarmee in haar eerste masterwedstrijd in de categorie 30+ als negende en achtste Nederlandse. Haar splittijd na 800 meter was maar enkele tellen langzamer dan tijdens de 800 vrij vorige maand met de LAC.

Vrijdag 24 januari
Op dag 2 was er slechts één deelnemer van Neptunus '58: Rob van de Ven (45+). Hij startte zijn toernooi met de 200 school en verbeterde zijn persoonlijke record met iets meer dan twee tellen. Hij steeg één plaats in de ranking en eindigde als negende in een veld met enkel Nederlandse zwemmers. Een uurtje later zwom Rob ook nog de 100 vrij. De eerste 75 meter gingen goed, maar daarna was het toch wel op. Hoewel hij boven zijn beste tijd bleef, was hij toch tevreden met het resultaat. Rob was namelijk een seconde sneller dan vorige maand in Maastricht. Hij stond als zestiende ingeschreven en tikte ook als zestiende aan. Hij was de dertiende Nederlander.

Zaterdag 25 januari
Dag 3 startte met een debutant bij de masters: de negentienjarige Mirelle de Kort (over iets meer dan een maand wordt ze 20) zwom haar eerste masterwedstrijd. Ze startte met de 100 wissel, waarop ze slechts een halve tel boven haar beste tijd zwom. Het was haar derde tijd ooit. Mirelle stond als vijftiende ingeschreven, maar eindigde één plaats hoger. Vervolgens zwommen Rob en Mirelle beiden de 100 school. Rob was erg snel weg (reactietijd 0.41), maar blijkbaar ging wel alles volgens de regels, want hij is niet gediskwalificeerd. Hij bleef een tel boven zijn beste tijd en zwom een tijd die vrijwel gelijk was aan die van de ONMK 2019. Rob eindigde op plaats dertien (twaalfde Nederlander). Tot slot leverde Mirelle een knappe prestatie door exact dezelfde tijd als twee weken eerder met de competitie te zwemmen. Ze eindigde wederom als veertiende.

Zondag 26 januari
Op de slotdag bestond de ploeg uit vijf zwemmers. De vier dames mochten iets voor twaalven de 4x100 vrij zwemmen. Selina Janssen is al enkele weken niet fit, en in dat licht was haar tijd als startzwemster oke. Vervolgens zwom Sandra 0.06 seconde boven haar inschrijftijd, waarna Mirelle een halve seconde boven haar PR zwom. Linda Schellekens sloot af met een tijd die een volle seconde tijd onder haar inschrijftijd lag. De dames eindigden als vijfde bij de dames 100+.
Daarna was het tijd voor de individuele 50 vrij. Als eerste kwamen Sandra en oud-SWNZ-clubgenoot Alma Janssen in actie. Sandra won haar serie overtuigend en ze zwom 0.6 seconde onder haar inschrijftijd. Uiteindelijk werd ze achtste bij de dames 35+. Enkele series later zwommen Linda en Selina tegen elkaar. Linda dook driekwart tel onder haar inschrijftijd en werd knap vijfde bij de dames 30+. Selina zwom een halve tel boven haar PR en werd 36e bij de 20+. Mirelle werd 20e in diezelfde categorie en was een kwart tel langzamer dan haar beste tijd. Ook Rob zwom deze afstand. Hij zwom slechts 0.2 seconde boven zijn PR en werd veertiende bij de 45+.
Vervolgens zwommen Mirelle en Rob de 50 school. Mirelle werd twaalfde in een tijd die iets boven haar beste tijd lag. Rob zwom slechts 0.03 seconde boven zijn PR en werd tiende.
Tot slot zwommen de dames nog de 4x50 wissel. Linda bleef op de rug 0.4 seconde boven haar inschrijftijd, mede door een slechte aantik bij de finish. Mirelle zwom op de school iets boven haar tijd van eerder op de middag, waarna Selina op de vlinder ook iets boven haar PR zwom. Sandra sloot op de vrij af met een tijd die weer 0.03 seconde sneller was dan de 50 vrij van eerder op de middag. De dames eindigden als zevende.Geen opmerkingen: