zaterdag 15 februari 2020

Uitslag Zuidelijke Cirkel 15 februari in Papendrecht

Vier zwemmers hebben meegedaan aan de eerste Zuidelijke Cirkel masterwedstrijd van 2020. Vooral de heren Kristian Knol en Rob van de Ven waren in uitstekende vorm afgereisd naar Papendrecht.

Kristian verbeterde zijn PR uit 2010 (!) op de 100 vrij met 0.09 seconde en werd daarmee derde bij de heren 25+. Op de 100 rug eindigde hij een plaats hoger. Hij zwom deze afstand weer voor het eerst sinds 2011 en gaf zelf aan dat er met name in de keerpunten nog veel winst te behalen is.
Rob van de Ven zwom vier persoonlijke records, in evenzoveel starts. Op de 50 school verbeterde hij zijn PR met 0.13 seconde. Zijn PR op de 200 school stond pas sinds de ONMK Rotterdam vorige maand en in Papendrecht was hij maar liefst drie tellen sneller. Op beide schoolslagafstanden werd hij tweede bij de 45+. Daarnaast zwom Rob op de 25 rug 0.19 seconde sneller dan ooit en op de 25 vrij zelfs een halve seconde! Hij eindigde op deze beide sprintnummers als eerste.
Sandra Schellekens zwom ook vier keer, maar een ziek kind en daardoor erg korte nacht, zorgden voor minder goede tijden. Op de 25 vrij zwom ze desondanks haar snelste tijd in 4 jaar en werd ze tweede bij de 35+. Op de 100 rug en 50 vrij werd ze derde en op de 100 vrij vierde.
Ildiko van der Ploeg zwom voorlopig haar laatste wedstrijd, aangezien ze zwanger is van haar eerste kindje. Op de 100 vrij ging het de eerste helft goed, maar de tweede helft was toch wat zwaar. Ze bleef iets boven haar geschatte inschrijftijd en eindigde ze als vijfde bij de dames 30+. Op de 50 vlinder merkte ze dat haar lichaam wat minder soepel beweegt. Desondanks bleef ze binnen een seconde van haar snelste tijd dit jaar en eindigde ze als derde.

Livetiming

Geen opmerkingen: