zaterdag 11 september 2021

Uitslag (NK) Open water 10 en 11 september in Sleeuwijk

 Het open water seizoen 2021 eindigde alweer voor het goed en wel begonnen was: vanwege corona werd er slechts één wedstrijd gezwommen, die ook direct telde als Nederlands Kampioenschap. De wedstrijd (en daarmee het seizoen) startte op vrijdagavond om 18.00 uur en nog geen twintig uur later was het einde alweer daar...

De vijf open water zwemmers van Neptunus '58 hebben echter de hele zomer volop getraind in de Oosterplas en waren voorbereid op het meestal frisse water in Sleeuwijk. Het was dan ook erg verrassend dat het water vrijdagavond ruim 21 graden was! Sandra Schellekens startte iets na zessen voor de 3000 meter vrije slag. Bij de dames 30+ eindigde ze als vijfde. De plaats was exact wat ze verwacht had, al viel de tijd tegen. 

Een dag later mocht Rob van de Ven tegen tienen starten op de 2000 meter schoolslag voor masters. Het ging erg lekker, en hij wist dan ook 37 seconden van zijn snelste tijd ooit af te zwemmen. Hij eindigde als vijfde bij de heren 50+.

Daarna kwam Rafke Bakker in actie, voor haar tweede keer 500 school in haar (nog jonge) zwemcarrière. Ze was nu maar liefst 37 seconden sneller dan in 2019 in Lith en daarmee eindigde ze op de vierde plaats bij de meisjes junioren 1 en 2 (Rafke is juniore 1). Haar broertje Thom, die vorige week zijn tiende verjaardag vierde, zwom voor het eerst de 500 vrij. Thom zwom twee jaar geleden pas zijn eerste open water wedstrijden en mocht toen de 250 meter zwemmen. Nu ging de dubbele afstand ook meer dan uitstekend en met een mooie tijd eindigde hij als zevende bij de jongens minioren 4, 5 en 6. Thom was de derde van de minioren 4.

Tot slot was de derde zwemmer van de familie Bakker aan de beurt: Puck zwom de 1000 meter vrije slag bij de meisjes jeugd. Ze had zichzelf als doel gesteld om zo dicht mogelijk bij vriendinnetje Tamar (Njord uit Veldhoven) te blijven en te proberen haar oud-clubgenoten voor te blijven. Ze slaagde met glans in haar missie, want ze tikte slechts tien seconden na Tamar aan. Tot haar grote verbazing leverde haar dat ook nog een prachtige bronzen medaille op. Ze was een halve minuut sneller dan haar snelste tijd op deze baan. Terwijl Puck naar de start liep, begon het te miezeren, maar toen Sandra vijf minuten later voor haar kilometer vrije slag bij de masters naar het water liep, begon het hard te regenen en ook flink te waaien. Daarmee was het beter om in het water te liggen dan op de kant ;) Sandra ging iets feller van start dan een dag eerder op de driedubbele afstand en dat betaalde zich uit. Helaas kwam haar jarenlange concurrente Linda van WVZ (de dames zwemmen al zo'n tien jaar met grote regelmaat tegen elkaar) in de laatste 100 meter Sandra voorbij gezwommen en ontbrak het haar aan de kracht om mee te sprinten tot de finish. Sandra werd derde op vijf tellen van de tweede plaats bij de dames 30+. Ze was slechts vijf tellen langzamer dan in 2019, maar moest de snelste Neptunus-tijd aan Puck laten. De vijftienjarige was bijna twintig tellen sneller dan de 36-jarige.Geen opmerkingen: