vrijdag 5 november 2021

Nieuwe maatregelen (update 5 november)

Hallo leden,

Helaas hebben we vanaf zaterdag 6 november weer te maken met verscherpte maatregelen. Hieronder leggen we de belangrijkste zaken uit. Lees de informatie goed door: géén geldig coronatoegangsbewijs betekent géén toegang tot het pand en dus géén deelname aan training of wedstrijd (voor 18+).

Coronatoegangsbewijs verplicht voor 18+
De belangrijkste maatregel is dat zwemmers en publiek van 18 jaar en ouder het pand alleen binnen mogen op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat zij een QR-code moeten laten scannen op hun telefoon of op papier waarmee ze aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, hersteld zijn van corona of de afgelopen 24 uur negatief getest zijn. De regels zijn streng: géén groen vinkje bij de corona-check (om wat voor reden dan ook) betekent géén toegang tot het pand! Zorg dus dat je je telefoon of papieren QR-code en je legitimatiebewijs bij je hebt bij iedere training en wedstrijd!

Uitzondering voor trainers en vrijwilligers
Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan zwembadpersoneel, trainers, officials en alle vrijwilligers.

Scannen
Het scannen zal bij binnenkomst in het pand gebeuren door de (hoofd)trainer. Zorg dus dat je op tijd bent en je QR-code bij de hand houdt. Omdat de trainers ook op tijd aan het bad moeten zijn om de training te verzorgen vragen we iedereen om op tijd te komen. Ben je later, meld je dan direct na binnenkomst bij de trainer. We moeten iedere training iedereen van 18 jaar en ouder scannen, omdat we met scannen niet kunnen zien of iemand volledig gevaccineerd / hersteld is van corona (en dus een coronatoegangsbewijs voor langere tijd heeft) of dat iemand zich in de afgelopen 24 uur heeft laten testen.

We gaan ervan uit dat eenieder meewerkt. Discussie met onze vrijwilligers in het zwembad omtrent de regels en maatregelen omtrent de coronamaatregelen worden niet geaccepteerd. Mocht dit voorkomen dan kan het bestuur hier consequenties aan verbinden zoals tijdelijke uitsluiting van deelname aan zwemlessen of -trainingen. Wij hopen dat dit echter niet nodig zal zijn.

Aanvullende regels en afspraken

  • Heb je klachten, dan blijf je thuis en laat je je testen
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand op de kant (en waar mogelijk ook in het water)
  • De douches en kleedruimten kunnen gewoon gebruikt worden, maar probeer hierbij zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden.
  • Publiek is toegestaan. Voor publiek vanaf 18 jaar is een geldig coronatoegangsbewijs verplicht. Verzoek is om zoveel mogelijk afstand te bewaren op de tribune.

Heb je vragen, stel deze dan gerust aan het bestuur!

Groetjes Bestuur Neptunus '58

Geen opmerkingen: