zondag 13 maart 2022

Uitslag Competitie 13 maart in Schijndel

 Zondag 13 maart werd er voor het eerst in 2,5 jaar tijd weer een competitiewedstrijd in het thuisbad van de wedstrijdzwemmers van Neptunus ’58 gezwommen. Er werd gestreden tegen Nautilus uit Veghel, Hydra uit Gemert en DZT’62 uit Deurne. 


Ondanks dat het alweer even geleden was dat er een wedstrijd gezwommen was (door de lockdown in november vorig jaar) werd er prima gestreden door de zwemmers van de Schijndelse vereniging.

De wedstrijd begon met de 100 rug voor de senioren. Dat leverde een persoonlijk record van twee seconden op voor Selina Janssen. Nana Dekkers zag een verbetering van vijf tellen in rook opgaan als gevolg van een foutje bij het keerpunt. Elke Schellekens zwom haar snelste tijd in drie jaar.

Vervolgens zwom de jeugd de 50 vrij. Puck Bakker werd met een PR van 0.3 seconde derde. Zoë Hoogerdijk verbeterde zich met iets meer dan een tel en Lotte Welvaarts was bijna twee tellen sneller dan ooit. Rens Hoogenboom werd tweede met een verbetering van 1.3 seconde. Vervolgens kwam Eva van der Tol in actie op de 100 school. In haar allereerste wedstrijd deed de twaalfjarige Schijndelse het uitstekend met een keurige vierde plaats als resultaat. Thom Bakker zwom op de 50 vrij maar liefst twintig seconden sneller dan ooit in een officiële wedstrijd. Hij was ook weer zes seconden sneller dan eind januari bij opening van zwembad De Neul in Sint-Oedenrode, maar dat was geen officiële wedstrijd. 

Na de pauze kwamen de senioren in actie op de 50 vlinder. De winst ging naar Selina Janssen, op slechts 0.07 seconde gevolgd door Mirelle de Kort. Naomi Janssen verbeterde haar persoonlijke toptijd met driekwart tel. Sandra Schellekens zwom haar snelste tijd in bijna vier jaar en Elke Schellekens bleef slechts 0.03 seconde boven haar beste tijd in de afgelopen drie jaar. 

Op de 100 rug was er een PR van anderhalve tel en een tweede plaats voor Lotte Welvaarts. Puck Bakker was bijna vijf tellen sneller dan ooit. Rens Hoogenboom werd derde met een verbetering van 4,5 seconde. Op de 50 rug werd debutante Eva van der Tol achtste en op de 100 school eindigde Thom Bakker voor de tweede keer deze middag als derde. Nu verbeterde hij zich met elf seconden.

De wedstrijd werd afgesloten met een super spannende estafette. Mirelle, Naomi, Nana en Selina kwamen slechts 0.13 seconde te kort voor de winst, maar waren wel ruim twee tellen sneller dan de inschrijftijd. Team 2 met Puck (PR van 4,5 seconde!), Elke, Fenne van Heesch en Sandra was anderhalve tel sneller dan de inschrijftijd werd vijfde.

Uitslag

De volgende, en tevens laatste, competitiewedstrijd is wederom in Schijndel en wel op 24 april.


Geen opmerkingen: