zaterdag 9 juli 2022

Uitslag open water 9 juli in Mijnsheerenland

Zaterdag 9 juli ging het open water seizoen 2022 van start voor de zwemmers van Neptunus '58. Deze eerste wedstrijd werd gezwommen in de Binnenmaas in Mijnsheerenland, een mooi recreatieoord onder de rook van Rotterdam. Eindelijk kon daar weer een wedstrijd gezwommen worden, want in 2019 moest de wedstrijd op het laatste moment afgelast worden vanwege onweer en in de twee jaar daarna was corona de spelbreker.

Rond half twee mocht Rob van de Ven (die in 2019 dus voor niks naar deze locatie was afgereisd) het spits afbijten. Hij wilde eens wat anders proberen dan de schoolslag en dus ging hij van start op de één kilometer vrije slag voor masters. Hij vond het richting houden een stuk moeilijker dan bij de schoolslag, maar was desondanks zeer tevreden. Rob eindigde als zevende bij de 50+. Enkele minuten later startte Sandra Schellekens op diezelfde afstand. Het veld van de dames 30+ was zeer sterk bezet, met zelfs een voormalig deelneemster aan de Wereld Kampioenschappen. Sandra zwom voor het eerst een één kilometer op deze baan, waar ze in 2007 voor het laatst in actie kwam. Sandra eindigde net als Rob als zevende, maar was niet geheel tevreden met de tijd.

Enkele uren later ging Rob weer het water in, maar nu voor zijn vertrouwde kilometer schoolslag. Hij eindigde als derde bij de heren 50+ en was een halve minuut sneller dan eerder op de middag op de vrije slag. Toen Rob de finish in zicht had, ging Sandra voor de tweede keer het water in, maar nu voor de twee kilometer vrije slag bij de senioren. Ze kreeg daarbij gezelschap van jeugdzwemster Puck Bakker, die haar debuut maakte op deze afstand én op deze baan. Puck lag vanaf de start voor haar trainster en gaf dat niet meer af. Sandra zag de zestienjarige zwemster wel voor zich, maar was niet bij machte om haar bij te halen. Puck ging net voor de finish sprinten met een andere dame (seniore) en wist dat duel nipt te winnen. Puck eindigde als vijfde bij de jeugd en Sandra werd vijftiende bij de senioren.

Actiefoto's door Puck:

Geen opmerkingen: