zondag 4 september 2022

Uitslag open water 4 september in Vlissingen

Zondag 4 september werd er gezwommen in het kanaal in Vlissingen. Voor Puck Bakker en Rob van de Ven was het de eerste keer in het zoute Zeeuwse water en voor Sandra Schellekens was het alweer twaalf jaar geleden dat ze er voor het laatst in actie kwam.

Rob mocht als eerste starten op de 1000 meter vrije slag voor jongens junioren, jeugd, senioren en masters. Rob tikte aan na 18.02.38 en daarmee was hij bijna drie minuten sneller dan zijn PR van eerder dit seizoen. Het is het eerste seizoen dat Rob naast de voor hem vertrouwde schoolslag ook de vrije slag zwemt in het open water. Hij werd zesde bij de masters 50+.

Enkele minuten daarna mochten de andere twee dames, in een groep van wel 50 dames tussen de 12 en 84 (!) jaar oud. Puck wist het Neptunus-onderonsje te winnen en tikte aan na 16.20.17. Het was haar tweede tijd ooit: alleen in 2018 in Oosterhout was ze dankzij een zeer gunstige stand van de sluis sneller. Ze eindigde op een mooie tweede plaats bij de meisjes jeugd. Sandra tikte 25 seconden na Puck aan en werd met 16.46.91 vierde bij de masters 30+.

Twee uur na de finish van de vrije slag sprong Rob nogmaals het zoute water in, maar nu voor de vertrouwde kilometer schoolslag. Hij lag zoals wel vaker een groot deel van de race net achter Alfonso Verkerk, een schoolslagzwemmer in de categorie 40+. Na 19 minuten en 52.54 seconden bereikte Rob de finish, slechts drie seconden boven zijn PR uit 2018. Die toptijd leverde hem de tweede plaats op.