zondag 5 maart 2023

Uitslag marathon 4 maart in Gemert

 Zwemvereniging Hydra uit Gemert viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. Dit werd onder andere gevierd met een marathon op zaterdag 4 maart, waarvoor ze ook de ploegen waarmee ze competitie zwemmen hadden uitgenodigd. Neptunus '58 kwam daarbij in actie met twee teams van ieder vijf zwemmers. Twee uur lang werden er steeds 50 meters gezwommen, door zeven teams.

Het team van de 'veteranen uit baan 1 en 2' (zoals ze zichzelf noemen) nam al snel na de start om 18.00 uur de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Elke, Jeroen, Mirelle, Nana en Rens vormden het team en kwamen na twee uur zwemmen tot een afstand van 9 kilometer en 600 meter. Daarmee was er overtuigend de winst. Ze deelden de baan met het andere team van Neptunus '58, de mix tussen minioren en masters, met Adrian en Tijn (beiden 11 jaar), en Maarten, Rob en Sandra (minstens drie keer zo oud). Zij kwamen tot de tweede score van alle teams, met 9 kilometer en 250 meter. 

Hoewel de fun voorop stond tijdens deze avond, werd er wel degelijk flink gestreden. En kon er een keertje even iemand niet (vanwege een sanitaire stop, een zwemkleding-wissel, een drinkpauze of fysiek ongemak), dan pakte de ander dat direct over. Een mooi staaltje teamwork!





Geen opmerkingen: