maandag 5 december 2011

Opstelling Speedo/Swimkick 11 december in Sint-Oedenrode

Zondag 11 december wordt in Sint-Oedenrode (zwembad de Neul) de tweede Speedo/Swimkick wedstrijd van het seizoen gehouden. Namens Neptunus '58 komen vier zwemmers bij de Swimkick-nummers en drie bij de Speedo-nummers in actie.
Vertrek: 14.00 uur.Ga je rechtstreeks, geef dit dan door aan Sandra en zorg dat je uiterlijk 14.15 uur in de hal van het zwembad bent. 
Inzwemmen: 14.30 uur
Aanvang: 15.00 uur
De uitnodiging kwam dit keer helemaal in Sinterklaas-sferen:
Op 11 december gaan we weer zwemmen,
We zijn dan met z’n allen niet meer te remmen.

Records gaan we breken, de hele dag
Wel even aan Sandra vragen of dat mag.

We zwemmen in het mooie Rooi,
En hopen op een beetje dooi.

Als leiding gaan mee Sandra en Jet
Dus we zijn verzekerd van hele dag pret.

Vertrekken doen we om twee uur
Het maakt niet uit al is het weer guur.

Als je zelf rijdt, laat dat dan Sandra weten,
Dan heb je je van je taak gekweten.

Ik vertrouw op heel veel snelle tijden
Laat jezelf door het water glijden.

Heel veel succes,

Sint, Piet en Neptunus.

Als eerste zwemmen de zussen Fabiënne en Valerie Messerschmidt in actie op de 100 vrij. Fabiënne zwom haar beste tijd (1.38.62) begin dit seizoen bij de eerste competitiewedstrijd. De tijd van Valerie staat al sinds 29 maart 2010 op 1.57.89. Dit was destijds de tussentijd van de 200 vrij en sindsdien zwom ze geen 100 vrij mee. Bij de jongens zwemmen Rik den Otter en Bas Bozelie. Rik zwom vier weken geleden tijdens de tweede competitiewedstrijd voor het eerst de 100 vrij en legde de vier banen toen af in 1.22.72. Wellicht kan de ervaring hem in Sint-Oedenrode helpen dichter bij de Brabantse limiet van 1.15.00 te komen. Dit lijkt geen onmogelijke opgave gezien zijn snelle tijden op de 50 meter die hij regelmatig laat klokken in de training. De beste tijd van Bas staat sinds april op 1.48.58. Waar de toptijd van Valerie nog een tussentijd van de 200 vrij was is de inschrijftijd van Bas een tussentijd van de 400 meter vrije slag. Sindsdien zwom hij deze afstand niet meer.

Voor de junioren wordt het een pittige middag. Als eerste staat voor hen de 200 rug op het programma. De drie zwemmers van Neptunus '58 (Pim de Crom, Macs vd Doelen en Luc vd Loo) zwommen deze afstand nog nooit.

Na de pauze wordt weer verder gegaan met de Swimkick-nummers. Voor de vier zwemmers van Neptunus '58 staat dan de 50 meter vlinderslag op het programma. De dames zwommen hun persoonlijke records tijdens de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen, in april in Rosmalen. Ook Bas zwom toen zijn snelste tijd. Rik zal in Sint-Oedenrode zijn debuut maken op deze afstand.

Daarna zwemmen de drie jongens een van de zwaarste nummers uit de zwemsport, de 200 meter vlinderslag. Voor alledrie wordt het de eerste keer dat ze deze afstand zwemmen; Luc zwom zelfs nog nooit een 100 vlinder!
Geen opmerkingen: