zondag 11 december 2011

Uitslag Speedo/Swimkick 11 december in Sint-Oedenrode

Voor: Fabiënne en Valerie.
Achter: Pim, Bas, Rik, Macs en Luc
Zondag 11 december werd in Sint-Oedenrode (zwembad de Neul) de tweede Speedo/Swimkick wedstrijd van het seizoen gehouden. Namens Neptunus '58 kwamen vier zwemmers bij de Swimkick-nummers en drie bij de Speedo-nummers in actie. In veertien starts werden er maar liefst 19 persoonlijke records gezwommen. Ook werden er vier gouden, een zilveren en drie bronzen medailles behaald.

Bij de Swimkick was er goud voor Fabiënne Messerschmidt op zowel de 100 vrij als de 50 vlinder. Op de 100 vrij was ze 0.4 seconde sneller dan haar persoonlijke toptijd van twee maanden geleden. Op de vlinderslag bleef ze iets boven haar beste tijd. Ook de bronzen medailles op deze afstand ging naar huize Messerschmidt. Zusje Valerie (1 jaar jonger dan Fabiënne) zwom op de 100 vrij maar liefst elf seconden onder haar oude toptijd en veroverde zo een derde plaats. Op de 50 vlinder wist ze haar toptijd weliswaar niet te verbeteren maar toch behaalde ze wederom brons.
Ook bij de jongens gingen er vier medailles mee naar Schijndel. Rik den Otter zwom zijn tweede wedstrijd en was op de 100 vrij 6,5 seconde sneller dan 4 weken geleden bij de competitiewedstrijd in Veldhoven. Zijn tussentijd na 50 meter was bijna vier seconden sneller dan toen. De 1.16.29 was ruim voldoende voor het goud en slechts een seconde boven de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. De 50 meter vlinderslag zwom hij voor het eerst maar ook op deze afstand behaalde hij de gouden medaille. Bas Bozelie behaalde brons op de 100 meter vrije slag dankzij een verbetering van zijn persoonlijke record met 0.14 seconde. Op de 50 vlinder bleef hij boven zijn beste tijd maar behaalde hij wel de zilveren medaille.

Voor de Speedo-zwemmers waren er helaas geen medailles maar wel een karrevracht aan persoonlijke records. De jongens hadden een zwaar programma met de 200 rug en de 200 vlinder. Pim de Crom verbeterde bij zijn debuut op de 200 rug zijn pr op de 50 meter met bijna een seconde. Uiteindelijk eindigde hij op plaats 13. Op de vlinderslag eindigde hij een plaats hoger. Hij verbeterde onderweg zijn pr op de 100 meter met 3,5 seconde. Erg knap was dat Pim tot het einde tot bleef zwemmen met een 1 op 2 ademhaling, en dat tijdens de zeer zware acht banen vlinderslag! Ook Macs zwom een groot deel van de race met een 1 op 2 ademhaling. Hij eindigde op plaats negen en zwom drie pr's in één race: na 50 meter was hij ruim een seconde sneller dan ooit en na 100 meter was hij maar liefst 25 seconden sneller dan ooit! Helaas had Macs tijdens de 200 rug een keerpunt gemist (de kant niet geraakt) waardoor zijn tijd niet geregistreerd werd. Zijn tijd na 100 meter zou anders goed zijn geweest voor een nieuw pr. Luc vd Loo was de derde zwemmer van Neptunus '58 die voor het eerst de 200 rug en 200 vlinder zwom. Op de rugslag maakte hij een foutje bij het keerpunt, maar in tegenstelling tot Macs zijn de tijden van Luc wel geregistreerd. Zijn tijden op de 50 (driekwart tel sneller dan ooit) en 100 meter (1.01 seconde) waren nieuwe persoonlijke records. Luc heeft nog nooit 100 vlinder gezwommen maar durfde het toch aan om te starten op de 200 meter. Na 50 meter was hij 0.05 seconde sneller dan ooit. Met zijn nieuwe tijden op de 100 en 200 vlinder en 200 rug zwom Luc in Sint-Oedenrode dus maar liefst zes persoonlijke records!!

1 opmerking:

Rachel zei

Gefeliciteerd met alle medailles en pr's!
Super goed gezwommen.
x
Rachel