zondag 22 januari 2012

Uitslag D2 ronde 3, 22 januari in Oisterwijk

De medaillewinnaars. Helaas ontbreken Shirley en Wessel
Zondag 22 januari werd in Oisterwijk de derde competitiewedstrijd van dit seizoen gezwommen. Neptunus ’58 streed daar met 26 zwemmers tegen DBD uit Best en de Dokkelaers uit Hilvarenbeek. In 52 starts werden er maar liefst elf gouden, negen zilveren en vijf bronzen medailles behaald. Tevens werd er een karrenvracht aan persoonlijke records gezwommen en werd er vier keer een clubrecord verbroken.
 De heren beten het spits af met de 4 x 100 meter wisselslag. Mark Schellekens, die zijn eerste wedstrijd van het seizoen zwom, startte op de rugcrawl. Daarna nam de pas 14-jarige Jeroen van Dinther het over met de 100 schoolslag en was ruim drie tellen sneller dan zijn persoonlijke record. Hij werd gevolgd door zijn broer Mark op de vlinderslag die twee seconden onder zijn pr bleef. De net 13 geworden Rik den Otter maakte het af met de vrije slag en deed dat in een geweldige tijd die maar liefst vier tellen onder zijn persoonlijke record lag. Daarmee bleven de heren zo'n zes tellen onder hun inschrijftijd. Daarna volgde de 4x100 vrij dames met Shirley Voets, Lara vd Ven, Demi van Os en Anouk van Lokven. Grappig detail was dat de inschrijftijd van deze dames exact gelijk is aan het estafetterecord wat een jaar eerder gezwommen werd door Anouk, Elke Schellekens, Lisa Smits en Shirley. Shirley opende met een verbetering van haar persoonlijke record (en tevens het clubrecord) met bijna een volle seconde. Demi zwom bijna anderhalve tel sneller dan haar pr.

Vervolgens stonden de individuele nummers op het programma, met als eerste de 50 school voor Wessel Verhoeven. Hij verbeterde zijn pr met een seconde en behaalde zilver. Later zwom hij ook nog de 100 meter rugslag, waarop hij wederom zilver haalde met een verbetering van zijn pr met anderhalve seconde.

De zwemmers uit 1998 en 1999 zwommen de 50 vlinder en 50 vrij. Bij de meisjes was er zilver voor Anouk van Os op de 50 vlinder. Na een technisch goede race was ze bijna 3,5 seconde sneller dan ooit. Het brons ging naar Isa vd Ven dankzij een verbetering van een seconde. Ook op de 50 vrij verbeterden deze meiden hun persoonlijke toptijden. Isa behaalde goud en Anouk mocht haar tweede zilveren plak op komen halen. Bij de jongens waren er alleen zwemmers van Neptunus '58. Het werd een mooie strijd tussen de jongens die tot flinke persoonlijke records leidden. Op de 50 vlinder verbeterde Pim de Crom zijn pr met drie tellen en belandde net naast het podium. Luc vd Loo was maar liefst zes seconden sneller dan zijn pr (tussentijd van de 200 vlinder) en behaalde brons. Het zilver ging naar Rik den Otter die drie tellen van zijn pas 1 maand oude toptijd zwom. Het goud was voor Macs vd Doelen. Ook zijn pr was een tussentijd van de 200 vlinder en dus rijp voor de sloop. In Oisterwijk was hij maar liefst 8,4 seconde sneller en is slechts een halve tel verwijderd van deelname aan de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Op de 50 meter vrije slag denderden de jongens weer naar toptijd. Pim werd weer vierde en was 0,7 seconde sneller dan ooit. Het brons was voor Luc met een verbetering van bijna twee tellen. Macs behaalde zilver met een verbetering van maar liefst 4,5 seconden. Het goud was voor Rik, die meer dan een seconde van zijn oude tijd af zwom. Voor Bas Bozelie waren er dit keer geen pr's.

Voor 1996 en 1997 stond de 50 rug en 100 wissel op het programma. Bij de meiden was Zoë Hellings in topvorm. Op de rug zwom ze 0.3 seconde sneller dan ooit en behaalde ze goud. Het zilver was voor Demi van Os. Lara vd Ven, Rachel Brunnen en Marleen van Dijk vielen buiten de prijzen. Rachel verbeterde wel haar pr met 0.05 seconde. Marleen was 4.4 seconde sneller dan ooit. Op de 100 wissel was Zoë een seconde sneller dan haar oude pr en behaalde ze wederom goud. Demi behaalde dit keer brons dankzij een verbetering van twee seconden. Bij de jongens was Jeroen van Dinther beide keren de snelste van Neptunus '58, maar dit was niet voldoende voor een medaille. Op de 50 rug verbeterde hij zich met 1,3 seconde. Tom vd Loo was maar liefst zes tellen sneller dan ooit en en Martijn Eickmans was net als Jeroen 1,3 seconde sneller dan ooit.  Op de wissel was Jeroen ruim vier tellen sneller dan ooit en verbeterde Tom zijn pr met maar liefst negen seconden!

100 rug en 50 vrij was het programma voor de zwemmers uit 1994 en 1995. Shirley Voets had op beide afstanden vrijwel geen tegenstand. Desondanks sprintte ze op de 50 vrij wel naar een limiet voor de  Nederlandse Sprint Kampioenschappen in Heerenveen in juni. Esra Pennings eindigde als vierde. Op de rug verbeterde Shirley haar pas een week oude pr (en clubrecord) met 0,7 seconde. Dit was ruim voldoende voor haar tweede gouden medaille van de middag. Anouk van Lokven zwom op de 100 rug ruim twee tellen sneller dan ooit. Anouk tekende voor een aparte prestatie: ze zwom op de 100 rug én 100 school precies even snel: 1.29.95. Mark van Dinther had op de 50 vrij net als Shirley geen tegenstand en dus won hij met overmacht het goud. Op de 100 rug stond hij als tweede ingeschreven en moest er wel geknokt worden. Shirley was namelijk sinds de BWK een week eerder sneller dan Mark en dat liet hij niet op zich zitten. Hij verbeterde zijn pr met ruim twee tellen en is weer een halve tel sneller dan Shirley. De eindtijd van Mark was niet alleen goed voor de gouden medaille maar betekende ook een nieuw clubrecord.

De senioren zwommen de 100 school en 100 vrij. Manissa vd Brand verbaasde vooral zichzelf door voor het eerst tijdens een competitiewedstrijd een medaille in de wacht te slepen. Ze was anderhalve tel sneller dan haar pr van een jaar geleden en behaalde daarmee brons. Ook voor Anouk van Lokven was de verrassing groot. Haar pr stond maar liefst 4,5 jaar, maar ze slaagde er eindelijk in die tijd te verbeteren (een seconde sneller) en dook daarmee tevens onder de 'magische' grens van 1 minuut en dertig seconden! Hiermee behaalde ze een gouden medaille bij de senioren, terwijl Anouk in 1994 geboren is. Op de 100 vrij behaalde Sandra Schellekens een zilveren medaille, maar bleef boven haar beste tijd. Manissa was ruim twee tellen sneller dan ooit. Mark Schellekens zwom op de 100 school naar het goud en op de 100 vrij naar het zilver. Vooral zijn tijd op de vrije slag was sneller dan verwacht. 

 Aan het einde van de wedstrijd zwommen de meiden nog de 4 x 50 wissel. Neptunus ’58 had daarbij twee teams opgesteld. Team 1 bestond uit vier 15-jarigen: Demi van Os, Lara vd Ven, Aniek Pennings en Zoë Hellings. Deze meiden zitten al erg lang bij de wedstrijdploeg en zwommen in 2006 al eens de 4 x 50 wissel met zijn vieren! Na twee gouden races wist Zoë als slotzwemster van deze estafette nog onder haar pr te zwemmen. Team 1 zwom de snelste tijd. Team 2 was het jongere team (gemiddelde leeftijd 13 jaar) en bestond uit Isa vd Ven, Anouk van Os, Rachel Brunnen en Marleen van Dijk. Helaas werd er te vroeg overgenomen en is dit team gediskwalificeerd.

LET OP: Maandag 23 januari wordt er tijdens de training (± 18.15 uur) een groepsfoto gemaakt van alle medaillewinnaars. Neem dus allemaal je medaille en Neptunus-shirt mee!!

Geen opmerkingen: