zondag 29 januari 2012

Uitslag Speedo/Swimkick 29 januari in Sint-Oedenrode

Zondag 29 januari werd er in Sint-Oedenrode weer een Speedo/Swimkick-wedstrijd gezwommen.
Neptunus '58 was daarbij aanwezig met zes zwemmers. Zij behaalden twee gouden, drie zilveren en een bronzen medaille.
Bij de Swimkick-nummers was er goud voor Rik den Otter op de 100 rug en 100 school. De rug zwom hij voor het eerst, maar hij bleef slechts iets meer dan een halve tel boven de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen!! Ook de 50 meter rug had hij nog nooit gezwommen en dus zwom hij twee persoonlijke records in één race. Op de 100 school tikte hij bij een keerpunt met één hand aan, maar bij Swimkick-programma's heeft dat geen invloed op de medailles. Hij verbeterde zijn pr halverwege met een seconde en was op de 100 meter bijna vier seconde sneller dan ooit. Bas Bozelie kwam ook tweemaal op het podium: hij behaalde zilver op de 100 rug en 100 school. Helaas bleef hij op beide afstanden iets boven zijn beste tijden.

Bij de Speedo-nummers waren er twee medailles voor Neptunus '58. Anouk van Os, die Isa vd Ven als 'personal coach' meegenomen had, veroverde beide medailles. Op de 200 wissel startte ze in de eerste van vier series. Ze nam meteen vanaf de eerste slag de leiding en gaf deze niet meer uit handen. De vlinderslag gaat de laatste weken technisch steeds beter. Vorige week bij de competitiewedstrijd verbeterde ze haar pr al, maar nu in Sint-Oedenrode was ze weer bijna een seconde sneller. Na 200 meter bleek ze tien seconden sneller dan ooit. Daarna was het wachten op de officiële uitslag om te weten wat deze tijd waard was. En dat bleek een bronzen medaille waard! Op de 200 school stond ze als tweede ingeschreven. Na een mooie race, waarbij ze haar beste tijd met twee tellen aanscherpte, lag er een zilveren medaille voor haar klaar.
Bij de jongens waren er drie deelnemers uit Schijndel. Op de 200 wissel eindigde Luc vd Loo als tiende dankzij een verbetering van zijn persoonlijke record met twintig seconden. Pim de Crom eindigde als veertiende en was maar liefst 25 seconde sneller dan ooit. Macs vd Doelen deed een dappere poging om tijdens de 200 wissel de Brabantse limiet op de 50 vlinder te halen, maar hij strandde op een seconde. In het vervolg van de race ging hij knap volle bak door, maar helaas heeft hij daarbij een keerpunt niet goed aangetikt. Daarom zal zijn eindtijd (zestien seconden onder zijn oude pr) helaas niet de boeken ingaan. Op de 200 school was Macs de beste met een achtste plaats. Hij verbeterde zijn pr's op de 100 (een seconde) en 200 meter (4,5 seconde). Pim eindigde als elfde. Hij verbeterde zijn beste tijd op de 100 school met 0.4 seconde en zijn beste tijd op de 200 school met zeven seconden. Luc tikte bij een keerpunt met één hand aan en werd gediskwalificeerd. Hij was op de 200 meter een seconde sneller dan in oktober vorig jaar. Deze tijd telt wel, alleen heeft hij geen klassering.

Geen opmerkingen: