maandag 13 februari 2012

Uitslag masterwedstrijd 12 februari in Boxtel

Zondag 12 februari werd in Boxtel de eerste masterwedstrijd van 2012 gezwommen. Arno van Os (45+) en Frank Hovenier (25+) kwamen daarbij in actie. Voor Frank was dit de eerste wedstrijd sinds november 2010. Wel is hij nog altijd actief als waterpoloër in heren 2.

Frank startte met de 25 meter rugslag en verbeterde zijn persoonlijke record, het clubrecord en het masterrecord met de kleinst mogelijke marge van 0.01 seconde. Daarmee werd hij tweede bij de heren 25+. Op de 25 vlinder verbeterde Frank zijn beste tijd en zijn eigen masterrecord met 0.06 seconde en werd hij eerste. Een eerste plaats was er ook op de 50 rug, waarop hij weliswaar boven zijn pr bleef, maar wel een nieuw masterrecord zwom. Tot slot zwom hij de 100 vrij, maar de energie was duidelijk op en hij bleef boven zijn beste tijd. Wel behaalde hij nog de tweede plaats in zijn leeftijdscategorie.
Arno zwom voor het eerst in de categorie 45+. Op de 50 vrij wilden na het keerpunt zijn benen niet meer en dus bleef hij ondanks een goede eerste baan boven zijn beste tijd. Op de 25 meter schoolslag zwom hij een nieuw masterrecord en eindigde hij als derde. Hij bleef slechts 0.11 seconde boven zijn beste tijd. Op zijn slotafstand, de 50 meter schoolslag, verbeterde hij zijn persoonlijke record uit oktober vorig jaar met 0.42 seconde. Dit betekende een verbetering van het masterrecord, wat op naam stond van oud-voorzitter Paul Sluijpers, met vele seconden. Hij eindigde als vierde.

Geen opmerkingen: