maandag 6 februari 2012

Uitslag SLAK 6 februari in Schijndel

Maandag 6 februari werden in zwembad de Molen Hey weer de Schijndelse Lange Afstands Kampioenschappen gehouden. 27 zwemmers van Neptunus ’58 kwamen daarbij in actie.

Als eerste stond de 800 vrij op het programma met daarbij vijf zwemsters. Anouk van Helvoirt, Aniek Pennings en Lara vd Ven gingen lange tijd gelijk op, maar na 200 meter had Anouk een lichte voorsprong. Deze wist ze gestaag uit te bouwen. Haar eindtijd was goed voor een nieuw clubrecord. Aniek won bij haar debuut op deze afstand van haar vriendin en leeftijdsgenote Lara. Lara verbeterde wel haar persoonlijke record met zo'n twee seconden. Isa vd Ven zwom net als Aniek voor het eerst de 800 vrij. Ze ging als een speer en verbeterde haar persoonlijke record op de 200 meter vrije slag met 0.14 seconde. Na 400 meter was ze 9 seconden sneller dan ooit en dat bracht haar naar een mooie eindtijd na 800 meter. Marleen van Dijk zwom eveneens voor het eerst de 800 vrij. Na 200 meter was ze maar liefst 29 seconden sneller dan ooit en na 400 meter bijna een volle minuut! Dat leverde haar een tijd net binnen de veertien minuten op.

De 400 vrij kende de meeste deelnemers: 12 zwemmers hadden zich ingeschreven voor de 16 banen. Jeroen van Dinther en Sandra Schellekens zwommen vrijwel de gehele race zij-aan-zij, maar Sandra kon niet voorkomen dat Jeroen er met de algehele winst van door ging. De veertienjarige zwemmer verbeterde zijn pr op de 200 vrij met een seconde en was na 400 meter maar liefst 19 seconden sneller dan een jaar geleden. In de tweede serie was er ook een vrijwel gelijke strijd gaande, want de vier zwemmers eindigden binnen exact vier seconden. De snelste tijd was voor Elke Schellekens, die een oplopende race zwom maar net boven haar beste tijd bleef. Luc vd Loo verbeterde zijn pr met maar liefst 55 seconden en eindigde als tweede in deze serie. Rik den Otter zwom nog nooit een 200 of 400 vrij en tekende dus voor twee persoonlijke records. Met 5.59.81 bleef hij nét binnen de zes minuten. Helaas bleef Zoë Hellings met 6.00.10 net boven die grens, maar ze was wel negen seconden sneller dan ooit. Ook in de eerste serie waren er flinke persoonlijke records. Martijn Eickmans was zo'n vijftig seconden sneller dan zijn persoonlijke toptijd uit 2010. De toptijd van Anouk van Os was ook bijna twee jaar oud en ook die tijd ging de prullenbak in. Anouk was maar liefst 54 tellen sneller dan in 2010. Tom vd Loo verbeterde zijn beste tijd met bijna negen seconden. Bas Bozelie bleef iets boven zijn beste tijd.

Op de 200 vrij kwam alleen minior Wessel Verhoeven in actie. Zijn persoonlijke record was bijna twee jaar oud en dus rijp voor de sloop. Ook hijzelf verwachtte een verbetering, maar dat de verbetering maar liefst driekwart minuut was, was niet verwacht. Op de 100 meter bleef hij maar een fractie boven zijn beste tijd.

Drie zwemmers hadden zich ingeschreven voor de 200 vlinder. De dames Anouk van Lokven en Esra Pennings zwemmen al vele jaren en hebben op de 50 en 100 meter ook de Brabantse Kampioenschappen gehaald, maar beiden hadden nog nooit de 200 vlinder gezwommen. Anouk was de eerste die zich ingeschreven had voor deze afstand en na een weekje twijfelen kon Esra toch niet achterblijven. Esra ging voortvarend van start, maar kon helaas niet voorkomen dat Delane Lathouwers, de derde zwemmer, haar in de laatste meters voorbij zwom. Delane verbeterde zijn persoonlijke record met twee tellen en was na 100 meter vier tellen sneller dan ooit.

De laatste afstand was de 400 meter wisselslag. Mark van Dinther en Shirley Voets zwommen ook vorig jaar deze afstand al, terwijl het voor de junioren Pim de Crom en Macs vd Doelen de eerste keer was. Mark bleef op de eerste 100 meter (vlinderslag) maar een fractie boven zijn beste tijd. Hij verbeterde zijn persoonlijke record van een jaar geleden met zeven seconden. Shirley bleef iets boven haar pr, maar zwom wel een nieuw clubrecord bij de dames senioren 1 en 2. Voor Pim en Macs waren er twee persoonlijke records. Macs was na 100 vlinder 3,5 seconde sneller dan ooit en Pim 5,5 seconde. In de laatste meters van de 400 wissel kon Macs nog net de aanval van een sterk sprintende Pim van zich afslaan, maar het verschil op de finish was slechts 0.41 seconde!


Geen opmerkingen: