zondag 1 december 2013

Uitslag Regionale Sprint Kampioenschappen 1 december in Eindhoven

Zondag 1 december werden in Eindhoven de Regionale Sprint Kampioenschappen voor de provincies Zeeland, Brabant en Limburg gezwommen. De inbreng van zwemmers buiten Brabant was erg beperkt, zodat het verschil met de Brabantse Sprint Kampioenschappen van vorige jaren gering was. Neptunus '58 was aanwezig met twee zwemmers, de veertienjarige Selina Janssen en Rik den Otter.

Rik startte met de 50 meter vlinderslag. Met 30.38 was hij 0.11 seconde sneller dan zijn oude toptijd en daarmee eindigde hij als zesde. Hij was ook als zesde ingeschreven.
Vervolgens ging Selina van start op de 50 meter rugslag. Met 37.46 had ze drie weken geleden nét binnen de limiet gezwommen, maar nu in Eindhoven ging er een flinke hap van die tijd af: 36.36 is haar nieuwe toptijd. Ze eindigde daarmee als tiende, terwijl ze als zeventiende ingeschreven stond. 
Rik stond op de 50 vrij als achtste ingeschreven, maar wist twee plaatsen te stegen. Ondanks een slecht keerpunt, waarbij zijn brilletje niet op zijn plaats bleef zitten, vocht hij zich knap terug. Met 27.54 zwom hij maar liefst 0.6 seconde van zijn oude toptijd af!

Deze drie starts zijn ook direct goed voor startbewijzen voor de Sprint Kampioenschappen van 2014, mits de limieten niet veranderen.

1 opmerking:

Anoniem zei

volgende keer beter rik !