zondag 16 februari 2014

Uitslag D2 ronde 4, zondag 16 februari in Boxtel

Zondag 16 februari was de complete wedstrijdploeg actief bij de vierde competitiewedstrijd in Boxtel. Zonder afmeldingen gingen de 22 zwemmers van start tegen Zegenwerp en de Treffers. Dit leverde acht gouden, vier zilveren en zes bronzen medailles op. Er werden twee clubrecords, een estafetterecord en 31 persoonlijke records gezwommen.De toon voor een succesvolle middag werd gezet door de dames 4 x 100 wissel. Demi van Os startte op de rugslag met een persoonlijk record en vervolgens zwom ook Anouk van Lokven (school) sneller dan haar PR. Bente van Bergen maakte op de vlinderslag de achterstand op het team van Zegenwerp meer dan goed en zodoende kon Sandra Schellekens (borstcrawl) starten met een voorsprong. Die voorsprong werd niet meer afgegeven en de eerste plek was een feit. De dames bleven maar liefst 4,5 seconde onder hun inschrijftijd en verbeterden het bestaande estafetterecord met bijna elf seconden!
De jongens tot en met 16 jaar zwommen de 4x50 vrij. Luc vd Loo opende met een mooie tijd met 29.62, voor het eerst onder de dertig seconden. Daarna zwommen Mathijs vd Oever (ruim vier tellen sneller dan zijn pr), Pim de Crom (anderhalve tel sneller) en Rik den Otter (0,3 sneller). De heren waren ruim zes tellen sneller dan hun inschrijftijd en ondanks (of dankzij?) twee erg scherpe overnames werd een derde plaats behaald.

Vervolgens werd verder gegaan met de individuele afstanden. Claartje Rijken en Naomi Janssen startten met mooie PR's op de 100 vrij. Claartje werd bij haar debuut op deze afstand negende, net voor Naomi die met een verbetering van 4,5 seconde tiende werd. Op de 100 school behaalde Claartje een knappe zesde plaats. Ze was maar liefst zeven tellen sneller dan in november. Halverwege was ze vijf seconde sneller dan haar oude toptijd. De twee jaar jongere Naomi dook voor het eerst onder de twee minuten en werd met een PR van 2,5 tel elfde.
Mathijs was, na een snelle splittijd in de estafette, ook op de 50 rug ruim sneller dan ooit tevoren. Met een vertering van zijn oude PR met zes seconden eindigde hij als zevende. Op de 100 wissel was hij de vorige keer gediskwalificeerd en had daarom geen tijd staan. De 1.44.48 was een knappe tijd en goed voor de vijfde plaats.
De zwemmers uit 1998 en 1999 zwommen de 50 school en 50 vrij. Op de schoolslag was er goud voor Isa vd Ven die een fractie boven haar beste tijd uit oktober bleef. Anouk van Os behaalde brons en was ruim een seconde sneller dan haar oude PR. Selina Janssen werd vierde met een verbetering van 0.1 seconde. Bij de jongens was er zilver voor Pim met een PR van 2,5 seconde. Luc vd Loo greep met een vierde plaats net naast de medailles, maar was ook 2,5 seconde sneller dan zijn oude PR. Op de 200 vrij waren er vijf PR's. Wat de schaatsters in Sochi konden, konden de meiden van Neptunus '58 ook: een 1,2,3 op het podium. Selina was elf tellen sneller dan ooit en behaalde goud. Isa veroverde brons met een PR van zeven seconden. Anouk behaalde brons en dook voor het eerst onder de drie minuten. Ze was elf seconden sneller dan haar oude toptijd uit 2011. Bij de jongens ging Luc voortvarend van start en wist dit goed vol te houden. Hij werd hiervoor beloond met een bronzen medaille en een PR van bijna dertien tellen. Pim was net als Selina en Anouk elf seconden sneller dan ooit en eindigde als zevende.
In de leeftijdsgroep 1996-1997 was Neptunus '58 weer goed vertegenwoordigd met vijf dames en twee heren. Bente van Bergen behaalde op zowel de 100 wissel als de 100 school het goud. Op de wisselslag zwom ze een nieuw clubrecord en op de schoolslag wist ze zelfs nog een persoonlijk record te zwemmen. Demi van Os was in haar schaduw ook in topvorm. Na haar PR in de estafette was ze op de wissel anderhalve seconde sneller dan haar PR van vorig jaar. Dit leverde haar een vijfde plaats op. Op de school verbeterde ze zich met drie tellen en ook haar tussentijd was goed voor een PR. Ze eindigde als vierde. Lara vd Ven eindigde op de wissel als achtste en wist op de schoolslag het podium te halen. Met een tijd die een tel boven haar PR lag veroverde ze brons. Marleen van Dijk werd met een verbetering van drie seconden zevende op de 100 wissel. Op de 100 school was ze vijf tellen sneller dan ooit en behaalde ze de vijfde plaats Aniek Pennings zwom haar eerste wedstrijd van het seizoen en eindigde als negende op de wissel en als achtste op de schoolslag. Daarmee was ze op de school ruim twee tellen sneller dan een jaar geleden.
Jeroen van Dinther behaalde goud op de 100 wissel terwijl Tom vd Loo als vijfde eindigde op deze afstand. De jongens verbeterden hun persoonlijk records met 2,5 en 4 seconden. Op de 100 school bleef Jeroen iets boven zijn beste tijd, maar Tom scherpte zijn oude toptijd met 2,5 seconde aan. Wel behaalden beiden een medaille: Jeroen goud en Tom zilver.
In de senioren-categorie kwamen vijf dames en twee heren in actie. In de eerste serie van de 100 vlinder kwamen Anouk, Esra Pennings en Elke Schellekens aan de start. De drie dames, die een dag eerder actief waren bij de Nederlandse Studenten Kampioenschappen en dus niet volledig uitgerust waren, stonden op eigen verzoek ingeschreven met 2 minuten rond. Uiteraard bleven ze ruim onder die inschrijftijd. De eerste 50 meter ging het nog gelijk op, maar daarna was het Elke die als eerste aantikte, voor Anouk en Esra. Ze eindigden op de plaatsen 7, 8 en 10. Jet vd Bersselaar kwam in de tweede serie in actie en eindigde als dertiende. Sandra lag na 75 meter nog eerste, maar zag het goud in de laatste meters door haar vingers glippen. Ze behaalde een zilveren medaille. Op de 50 rug bleven de dames net boven hun beste tijden. Sandra behaalde goud en Elke brons. Het verschil tussen Elke en de nummer vier was slechts 0.04 seconde. Jet eindigde als vijfde en bleef slechts een halve seconde boven haar beste tijd uit 2008. Anouk en Esra deelden dezelfde eindtijd, maar de kamprechters zagen Anouk iets eerder aantikken. Daarmee werden ze zesde en zevende. Bij de heren waren twee jongens ingeschreven: Rik van 15 en Martijn van 16. Rik bleef op de vlinderslag een fractie boven zijn tijd van de Brabantse Kampioenschappen en eindigde als zesde. Martijn mag wegens een knieblessure, waardoor hij ook al de eerste helft van het seizoen miste, geen schoolslag en kwam dus een leeftijdscategorie hoger uit. Zijn PR op de 100 vlinder stond nog sinds 2011 en was een tussentijd van een 200 vlinder. Dat de tijd verbeterd zou worden, was geen verrassing. Wel de hap die eraf ging: maar liefst 24 seconden! Halverwege was Martijn ook sneller dan ooit. De 50 rug leverde twee PR's op: Rik was 0.8 sneller en Martijn maar liefst drie. Rik was met afstand de snelste en Martijn behaalde brons.

Uitslag
Uitslag Neptunus '58

Dat er uitstekend gezwommen werd, blijkt ook uit de puntentelling voor de competitie: Neptunus '58 was maar liefst 100 seconden sneller dan vorig jaar tijdens de vierde ronde!

Tussenstand competitie

Geen opmerkingen: