maandag 24 februari 2014

Uitslag SLAK 24 februari in Schijndel

Tijdens de Schijndelse Lange Afstands Kampioenschappen op maandag 24 februari hebben in totaal dertig zwemmers van Neptunus '58 en Zegenwerp hun lange adem getoond.


Er werd gestart met de 800 vrij. Rik den Otter zwom deze afstand voor het eerst en zwom via een PR van vier seconden op de 400 vrij naar een mooie eindtijd. Sandra Schellekens was exact een minuut trager en was daarmee een fractie sneller dan bij de start van het seizoen bij de EK Masters.
Vervolgens zwommen Claartje Rijken en Naomi Janssen. Claartje zwom voor het eerst de 200 vrij en Naomi zwom voor de tweede keer de 200 wissel. Naomi bleef slechts enkele tienden boven haar persoonlijke record, wat sinds eind januari tevens het clubrecord is.
Vier leden van Neptunus '58 waagden zich aan de zwaarste afstand in de zwemsport, de 400 meter wisselslag. Pim de Crom was de snelste van de avond. Hij verbeterde zijn PR van een jaar geleden met een halve minuut. Na de (100 meter) vlinderslag was hij al elf tellen sneller dan ooit. Elke Schellekens bleef onder het door haar gestelde doel van 6.30 en bleef met haar eindtijd slechts vijf tellen boven haar beste tijd uit 2011. Selina Janssen zwom de 400 wissel voor het eerst en bleef net binnen de 6.40. Selina had zelfs nog nooit een 100 vlinder gezwommen! Marleen van Dijk wist haar PR van vorig jaar met 17 tellen aan te scherpen.
Acht zwemmers gingen van start op de 400 vrij. Bente van Bergen zwom een nieuw clubrecord, maar bleef boven haar persoonlijke toptijd (uit de periode dat ze bij het Udense Zeester-Meerval zwom). Jeroen van Dinther was acht tellen sneller dan zijn PR van twee jaar geleden. Anouk van Lokven verbaasde zichzelf door haar PR uit 2010 met bijna zeven seconden aan te scherpen. Demi van Os was 25 seconden sneller dan ooit en Lara vd Ven bleef een fractie boven haar beste tijd. Een serie eerder had Martijn Eickmans zijn oude toptijd verpulverd. Hij was maar liefst 31 seconden sneller dan zijn PR uit 2012. Ook de snelste tijden van Isa vd Ven en Anouk van Os waren twee jaar oud, maar werden uit de boeken gezwommen. Isa was dertig seconden sneller en Anouk 24.

Geen opmerkingen: