zondag 6 oktober 2024

Uitslag competitie 6 oktober 2024 in Schijndel

Zwemmers Neptunus ’58 starten competitieseizoen in eigen bad

Tijn van den Berkmortel naar Brabantse Kampioenschappen


De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2024-2025 werd door Neptunus '58 georganiseerd in thuisbad De Molen Hey. Net als in de afgelopen jaren waren Hydra uit Gemert en Nautilus uit Veghel de tegenstanders. DZT'62 is uit onze poule gestapt, en daarvoor in de plaats zwemt nu Aegir uit Eindhoven met ons mee.

Tijn van den Berkmortel mocht namens Neptunus '58 als eerste het water in, en de twaalfjarige zwemmer deed dat uitstekend. Hij verbeterde zijn persoonlijke record op de 100 rug met maar liefst twaalf seconden. Halverwege was hij al een halve tel sneller dan ooit op de 50 rug. Hij won met overmacht: zijn voorsprong was maar liefst vijftien seconden. Op de 200 vrij bij de heren ging de winst naar Jeroen van Dinther. Rens Hoogenboom werd tweede en Maarten van den Berkmortel derde. Alle drie bleven ze een fractie boven hun inschrijftijden. Bij de dames werd Mirelle de Kort tweede, voor Selina en Naomi Janssen. Sandra Schellekens werd vijfde, Lotte Welvaarts zevende, Nana Dekkers achtste en Elke Schellekens negende. Anouk van Lokven werd tiende. Lotte verbeterde haar persoonlijke record met 3,5 seconde. Naomi bleef slechts 0.4 seconde boven haar PR. 

Na de pauze mocht Tijn weer in actie komen, en nu op zijn favoriete slag, de vlinderslag. Na 50 meter stopte de klok op 36.83. Dat was niet alleen een PR van meer dan zes seconden, maar ook goed voor zijn eerste startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen, want die limiet stond op 39.10! Ook bij dit programmanummer was hij met afstand de beste. Daarna zwommen de heren de 50 rug. Rens werd vierde, Jeroen zesde en Maarten tiende. Rens verbeterde zijn beste tijd met 0.6 seconde en Maarten was 2,5 seconde sneller dan zijn inschrijftijd. Bij de dames werden Mirelle en Selina wederom tweede en derde. Naomi werd vijfde, Lotte zevende, Sandra achtste, Elke tiende, Nana elfde en Anouk veertiende. De pas vijftienjarige Raffke Bakker zwom ook bij de (veel) oudere dames mee, maar zwom 0.3 seconde sneller dan haar oude PR. Na een korte rustpauze zwom ze ook nog de 100 meter schoolslag. Na twee banen was ze 0.01 seconde sneller dan haar PR op de 50 school en na vier banen bijna tien! Ze eindigde als zesde. 

Tot slot stonden er estafettes op het programma. De 4 x 50 wissel heren bestond uit Jeroen op de rug, Rens op de school, Maarten op de vlinder en Tijn op de vrij. Zij eindigden als derde. Daarna zwommen de dames de 4x100 vrij. Het team van Neptunus '58 was gemiddeld al 27 jaar oud, terwijl de andere teams gemiddeld 21, 18 en 15 jaar oud waren. Dat leeftijd niks zegt, bewees het kwartet van Neptunus '58 wel, want Naomi (voor het eerst onder de 1.10, dus een PR!), Sandra, Mirelle en Selina eindigden met dertien tellen voorsprong als eerste.

Uitslag

Stand competitie

Geen opmerkingen: